Les tradicionals figuretes del pessebre deixaran el seu posat estàtic i prendran vida a la Ciutadella de Roses. Ho faran aquest diumenge al migdia gràcies a l´enginy i la creativitat dels infants. El servei educatiu de la Ciutadella, coordinat per l´empresa Educ´art, ha impulsat un taller nadalenc d´animació obert a nens d´entre 5 i 12 anys, acompanyats dels seus pares. Plegats crearan les figuretes amb plastilina, i a partir d´un programa informàtic en faran, posteriorment, una pel·lícula que permetrà donar vida als personatges.

La proposta familiar i nadalenca, que es promou aquest any coincidint amb el Nadal, consistirà en el fet que cadascun dels infants que participin s´encarregarà d´una figura del pessebre vivent. "Els pares també poden ajudar perquè tot tingui un caràcter més familiar", comenta Cristina Vidal, d´Educ´art, que afegeix que des de la Ciutadella se´ls oferirà tot l´attrezzo que necessitin. Tots junts elaboraran una història i es gravarà la pel·lícula amb la tècnica d´animació stop-motion que consisteix a capturar fotografies consecutives d´un objecte movent-lo una mica entre fotografia i fotografia de manera que visualitzant-les ràpidament sembla que l´objecte es mogui. Quan el vídeo estigui fet, s´enviarà a tots els nens participants o se´ls gravarà una còpia. Tampoc no es descarta promoure´l a través de les xarxes socials.

El taller nadalenc es farà en una sala del museu de la Ciutadella i les places són limitades, tot i que es facilitarà que tothom que ho desitgi pugui fer-ho. Es pot reservar prèviament l´assistència trucant al 972 151466 o enviant un mail a patrimoni@roses.cat.