Bertrand Barnier és un empresari rondinaire i malcarat que un dia tres maletes li canviaran la vida. Així presenta el Grup de Teatre Esplais de Castelló d´Empúries la seva darrera proposta escènica, 'Òscar, una maleta, dues maletes, tres maletes', una obra del dramaturg francès Claude Magnier popularitzada per l´actor Louis de Funès. Aquest dissabte i diumenge se´n faran les dues darreres funcions a la Sala Municipal.

L´any 2011, el grup de teatre castelloní va representar el musical 'El retaule del Flautista'. Va ser a partir d´aquesta experiència que van decidir apostar, a partir d´ara, en les comèdies. "Vam canviar el xip, ja que fins aleshores fèiem, sobretot, drames. Volem que vingui la gent a passar una bona estona", explica Dolors Parnau, secretària del grup i una de les actrius més veteranes.

L´obra, que ha estat codirigida per Reparada Canet i Maria Rosa Olivera, pren com a centre de l´acció unes maletes. "Òscar és un vodevil frenètic, un embolic que es desferma a partir de la visita d´un empleat que li demana un augment de sou per casar-se. El caos esdevé quan Bertrand descobreix qui és la noia amb qui es vol casar", expliquen. Un dels grans encerts de la companyia castellonina és que de tots els elements de la funció se´n responsabilitzen ells mateixos. Així, els components del grup teatral s´encarreguen de tot l´atrezzo, del disseny de la decoració, del programa de mà, entre altres.

Noves incorporacions

Una de les novetats d´aquesta darrera proposta escènica és la possibilitat de veure gent nova dalt de l´escenari. En aquest sentit, la companyia ha incorporat nous actors de totes les edats, la qual cosa dóna més al·licients a la representació i demostra que les portes de la companyia són obertes. Òscar va ser escrita el 1958 i va arribar a la gran pantalla deu anys més tard. A Catalunya, Joan Pera l´ha representat en diferents ocasions produïda per Focus. A l´Alt Empordà, el grup de teatre de Sant Llorenç de la Muga la va escenificar l´any passat sota el títol 'Les maletes del senyor Miquel'.