Aquest dilluns, a partir de les 22.05, el 33 emet un nou capítol d''Els dies clau', la sèrie documental que reflexiona sobre fets destacats dels últims trenta anys. Cada capítol gira al voltant d'una data clau i el que va passar, per explorar un tema que ha dominat durant aquest període. Aquesta setmana se centrarà en el 18 de juliol del 1998, el dia del gran incendi a la Catalunya Central, que comença a Aguilar de Segarra i és el més ràpid registrat a Europa.

L'incendi que comença a Aguilar de Segarra és el més ràpid registrat a Europa. En tres dies cremen sense control unes 20.000 hectàrees, i representa un abans i un després en l'extinció al nostre país.

Va ser la confirmació que s'estava tenint un altre tipus d'incendi provocat per una climatologia cada cop més extrema i la falta de gestió forestal.

Bombers i afectats reconstruiran aquells tres dies de juliol i, al mateix temps, els científics explicaran per què els incendis seran un dels riscos futurs associats al canvi climàtic.

Després, el 33 recupera 'Llibertat d'expressió' a 'Dies de transició'

Juny del 1975. El periodista Josep M. Huertas publica un article al diari 'TeleXprés' sense saber que li havia de canviar la vida. El reportatge feia un repàs de la vida sexual dels barcelonins, des dels anys 20 fins als 70. Sense cap pretensió d'escandalitzar. Però Huertas va escriure que alguns 'meublés' estaven en mans de viudes de militars i això va provocar un terratrèmol dins la institució armada.