Noa ha celebrat aquest dimecres amb un concert especial al Gran Teatre del Liceu els seus 25 anys de trajectòria musical. Sota la direcció musical de Gil Dor, la cantant israeliana ha alternat peces del seu últim disc, 'Love medicine', amb els seus èxits cantats en anglès, hebreu, iemenita, castellà i català. Noa, que dilluns en una entrevista a l´ACN considerava com un "somni" celebrar l'efemèride a Barcelona, no ha estat gens sola avui. Joan Manuel Serrat, Miguel Poveda i Jorge Drexler han estat també protagonistes i han acompanyat la cantant en dues cançons respectivament, una de la seva pròpia discografia i una de l´artista. El concert formava part del Festival Internacional de Jazz de Barcelona.

El recital de Noa al Gran Teatre al Liceu és dels que deixen petjada, sobretot per a la seva protagonista. Amb aquest concert especial la cantant ha volgut subratllar la consecució de 25 anys ininterromputs dedicada a la música, pujant als escenaris. A l´artista israeliana se l´ha vist molt emocionada en tot moment, feliç i agraïda a l´extrem amb els diversos convidats que l´han acompanyat a l´escenari.

Ha estat un espectacle llarg (més de dues hores i mitja) i ple de sorpreses, començant per la fórmula escollida, amb una mestra de cerimònies prou mediàtica (Ane Igartiburu), i un set de taula i cadires on l´artista, la conductora i el convidat de torn xerraven entre cançons.

Noa ja va avisar quan es va anunciar la data que aquest seria "una mena de ´Noa i els seus amics´. I així ha estat. A més de Serrat, Poveda i Drexler -amb un protagonisme destacat-, també ha passat per l´escenari del Liceu un jove cantant argentí, Lionel, que la cantant vol donar a conèixer. Qui finalment no ha pogut acudir a la cita ha estat Joaquín Sabina, per motius de salut, tal i com ha explicat la pròpia Noa.

A l'hora d'escollir els artistes convidats, Noa va optar per cantants que haguessin impactat la meva carrera "durant anys", explicava l´artista a l´ACN dilluns passat. Serrat és el motiu pel qual ha fet carrera a l'Estat, gràcies al fet que la va convidar a cantar amb ell "quan era jove i desconeguda". "No tinc prou paraules d'agraïment. És una gran inspiració per a mi i per a tothom al país, crec".

Paral·lelament, Poveda va ser per ella "com un descobriment i un cantant fascinant", que se la va posar a la butxaca immediatament. Finalment, quant a Jorge Drexler, és un artista amb qui tenen "molt en comú", segons va expressar, des d'una vinculació política fins a una llengua comú. "L'aprecio molt, és un gran artista", va dir.

Noa ha estat entregada i desinhibida tota la nit. Ajudada d´uns papers escrits, la cantant, ha pronunciat un sentit discurs en català, en què justificava per què ha escollit Barcelona per a fer aquesta celebració, i agraïa als assistents el suport que li han mostrat al llarg de tots aquests anys.