'Memòria 2015' és el títol de la darrera exposició de l'any, a la galeria Marges-u de Cadaqués, una col·lectiva de diferents artistes on es reuneixen objectes de seda, pintures i escultures. La galeria aplega el treball de Francesca Blasco, Carbó Berthold, Montse Costa, Pilar de la Villa, Nobuko Kihira, José Portilla, Pere Planells, Isabel Saludes, Alfredo Sánchez i Iroko Satou. Es va inaugurar divendres passat i es pot visitar els divendres i dissabtes a la tarda i els diumenges i festius en horari de matí,

Amb aquesta gran obra tanca la galeria un any intens. Marges-U ha promogut diferents activitats en què ha participat un grup de mestres i artistes del Japó. Una d´elles ha consistit en l´exposició de dibuixos sobre la vida a Cadaqués, a la Societat l´Amistat, realitzats pels alumnes, que també van mobilitzar-se en un taller de confecció d´estels, que es van fer volar a la platja com a cloenda.

També des del Japó van arribar dibuixos sobre la realitat que viuen els més petits i que també s´han exposat al Casino. Paral·lelament a Marges-U s´inaugurava l´exposició 'Origen i Creació' amb els artistes de The Pass que van arribar a Cadaqués, procedents de Kyoto. "La mostra es va obrir acompanyada d´un concurs de truita per unir cultura, gastronomia i art, i encara es pot visitar a la galeria", explica l´artista japonesa Nobuko Kihira, que ha fet d´enllaç en aquesta iniciativa. La presència d´artistes i mestres japonesos a Cadaqués forma part d´un intercanvi que s´inicià fa quatre anys quan els nens del poble van exposar els seus dibuixos al Museu de Kyoto, a través d´una mestra d´allà, "una tradició que es manté des de llavors per apropar l´art als més joves".

La temporada a Marges-U deixa enrera altres grans exposicions d'èxit com L´ Aigua, amb 39 artistes, o Seda. Unes mirades, d´Àngels Costa, Isabel Saludes i Nobuko Kihira mentre els seus promotors Carbó Berthold i Nobuko Kihira es troben ja immersos en nous projectes per a l'any 2016.