'Ressons de quietud' és un espectacle de petit format dedicat a la poetessa i també bibliotecària Rosa Leveroni. L´acte, promogut pels Amics de la Unesco de Girona i estrenat durant la darrera Nit de Poetes de Girona, es podrà veure aquest dijous a les 20.15 hores al Cercle Sport Figuerenc, a Figueres.

Tres actrius i un actor de l´escola Eòlia de Barcelona són l´elenc que duu a terme el muntatge a través del qual l´espectador pot aproximar-se a la vida d´aquesta dona que, durant molts anys i fins a la seva mort, va mantenir un estret lligam amb l´Empordà. De fet, va fer les pràctiques de bibliotecària a Figueres i va tenir una casa a Cadaqués, on reposen les seves despulles.

El guió i la direcció de Ressons de quietud han anat a càrrec de l´actor gironí Martí Peraferrer i la composició i direcció musical, per Jordi Grau. Aquest acte cultural, que resta obert a tothom, posarà punt final a l´Any de les Biblioteques a Figueres, una celebració que ha tingut diferents moments àlgids al llarg d´aquests darrers mesos.