La comèdia 'Ocho apellidos catalanes' dirigida per Emilio Martínez-Lázaro, la segona part de l'exitosa 'Ocho apellidos vascos', ha batut rècords aquest cap de setmana. La seqüela, que va arribar divendres als cinemes, ha aconseguit en només dos dies convertir-se en la millor estrena espanyola de l'any. Entre divendres i dissabte l'han vista 680.000 espectadors i el divendres va aconseguir el 75% de la taquilla, segons dades que ha fet públiques a través del seu Twitter de la consultora de recaptació Rentrak.

Per la seva banda, el director de màrqueting de Cinesa, Raúl Cabrera, ha assegurat, a través d'un comunicat, que "s'estima que aquest cap de setmana l'assistència arribarà a 1.200.000 espectadors". "Aquests resultats compleixen les expectatives del sector i posicionen el film com la millor estrena espanyola des de 'Lo impossible' el 2012", ha detallat Cabrera.

Amb la voluntat de celebrar l'arribada a la pantalla gran d'una de les pel·lícules més esperades de l'any, els Minyons de Santa Cristina han actuat aquest diumenge a la tarda a la plaça de davant del Cinesa Diagonal, on han aconseguit carregar i descarregar diversos pilars.

La consultora Rentrak ha detallat a Twitter que la cinta ja està en el top mundial de pel·lícules més taquilleres.