Bàscara es trasllada a l´època medieval amb la celebració del primer Mercat del Pagès que se celebrarà dissabte, amb actes tot el dia, a la plaça de l´Església. Hi haurà jocs tradicionals per als infants, dinar popular i música ambient, al pavelló, per complementar l´oferta de la vintena de parades que es muntaran al centre del poble. Aquesta és una de les novetats de la festa, l´organització de la qual queda en mans a partir d´ara d´una comissió formada per gent jove del municipi, segons ha explicat l´alcalde Narcís Saurina.

La Festa va arrencar divendres amb la proposta teatral Temps, de Quim Masferrer, a les 21.30 hores, al Pavelló i dissabte continua l´activitat amb el mercat medieval i un munt de propostes entre elles l´actuació infantil amb El Pot Petit, a les 4 de la tarda, batucada amb Gàrgoles de Foc a 2/4 de 6 de la tarda, la projecció de Barça vs Madrid en pantalla gegant a partir de les 6 i, per cloure el dia, música jove amb els grups: Sombois, At Versaris, Itaca Band i Dj. Adrià Giner.

Finalment, diumenge, la festa segueix amb una nova edició del Mercapillo, organitzat per l´Ampa de l´escola Joan Reglà i on es farà intercanvi de joguines i productes de Nadal. Enguany l´activitat es trasllada a la plaça de l´Església, on es faran sardanes, a la una del migdia. I, a les cinc de la tarda, el final de festa arriba de la mà del conjunt Boogie Woogie.