Aquest cap de setmana, els dies 6,7 i 8 de novembre, Peralada ha celebrat la Festa Major de Sant Martí, patró de la vila. Diferents activitats festives han omplert la vila.

El divendres es va donar el tret de sortida a la festa, amb l'exposició "El Temps dels Almogàvers. La Crònica de Ramon Muntaner" i una conferència sobre el cronista a càrrec del Dr. Xavier Renedo. I l'endemà al mati, una 20 de persones, gaudiren de la Ruta Literària Ramon Muntaner, tots tres actes, dins la programació de la commemoració dels 750 anys del naixement del cronista a la vila de Peralada.

Els actes continuaren el dissabte a la tarda, amb un espectacle de màgia a càrrec del Magic Raul. Tot seguit, una seixantena de pubilles i hereus d'arreu de Catalunya vingueren a donar la benvinguda al nou pubillatge de la vila, que desprès d'un seguit d'exàmens de coneixements culturals i les votacions de les expubilles del municipi, sortiren escollits com a Pubilla i Hereu, Gemma Cros Boada i Adrià Malagón Rodríguez. Els acompanyaran en aquest nou càrrec, Alba Soler Ruiz i Aleix Güell Oleart, com a Dama i Fadrí 2015. L'acte fou amenitzat per l'esbart dansaire Montgrí Dansa, de Torroella de Montgrí.

Al vespre va arribar l'humor amb la Nit de Monòlegs que organitzà l'Associació de Joves del Municipi, el monologuista Dani Lagi, va contagiar el riure a tots i cadascun dels assistents.

El diumenge 13, tingué lloc la tradicional missa cantada en honor al patró, a càrrec de la Coral de Peralada, i tot seguit la Colla Gegantera oferí el Ball de Places, amb un repertori de cançons i danses molt festiu.

Els actes de la festa continuaren amb el Concert, les Sardanes i el Ball de Festa a càrrec de l'Orquestra la Principal de la Bisbal.

La programació festiva comptà, com és habitual, amb el Parc multiaventura i atraccions diverses pels més petits.