Els membres de la banda figuerenca Vacas Sagradas no comencen de zero; procedeixen de formacions com Zulo, Àspid, Che Sudaka i Costo Rico, de manera que aporten als himnes rockers segell i caràcter propi. Dissabte, a la Sala Sindicat de Navata la seva música sonarà al costat del grup Motörhits per una causa important, ajudar l´Associació Catalana de Trastorns Metabòlics

Com neix Vacas sagradas?

Aquest projecte de versions el tenia al cap des de fa molt de temps i per diverses raons no l´havia pogut tirar endavant, ara he trobat el suport que necessitava. A principis d´any vaig proposar el projecte a en David Gálvez i a en Javi Garrigós, amb els quals havia tocat en altres bandes i des del primer moment es van sumar a totes! Després vàrem completar la banda amb en Sisu Bonet i en Facu Cufré a les guitarres, i la veritat es que hem fet un equip molt sòlid i potent, som una banda de R´N´R en majúscules!

Quins objectius s´ha fixat aquest nou grup?

L´única pretensió és tocar en directe i en condicions professionals i això avui en dia, malauradament, és pretensiós, però ho tenim clar. Hem recollit un bon grapat de cançons de bandes de referència en el panorama rocker de l´estat espanyol dels anys 80, 90 i 2000 que hem condensat en dues hores de repertori. Són cançons d´una escena musical amb la qual hem crescut i de la qual, en certa manera, també hem estat protagonistes. Tot i ser un grup de versions ha estat inevitable deixar la nostra empremta artística a les cançons.

Com va ser el vostre debut, com us ha acollit el públic?

Va ser genial, el primer bolo va ser el passat mes de maig a la Mirona de Salt i a banda de venir molta gent, la resposta va ser molt bona. Unes setmanes abans havíem fet un assaig obert al local amb amics i coneguts, el local estava petat de gent, va estar molt bé per escalfar.

El concert que fareu aquest dissabte a Navata és el primer a la comarca? Com es planteja la nit?

Sí, serà el primer i en tenim moltes ganes. Ens acompanyaran els Motörhits una banda de tribut que versiona íntegrament els britànics Motörhead, ells seran els encarregats d´obrir la nit, que es planteja molt bé.

I d´aquí a Madrid?

Actuem el dia 28 de novembre a la Sala Live de Madrid i serà la nostra presentació allà, fa molt de temps que no actuo a Madrid i personalment en tinc moltes ganes. El 16 de gener serem a la sala Bóveda de Barcelona i aviat anirem cap a Saragossa, la idea és rodar per tota la Península i, lògicament, per tot Catalunya.

L´actuació de dissabte també és especial perquè és solidària. Part dels beneficis d´aquest concert aniran destinats a l´Associació Catalana de Trastorns Metabòlics Hereditaris?

Aquest concert, que hem batejat com a Rockin, té voluntat d´anar repetint-se cada any i, per què no, portar el concert i la marca a alguna altra població, ja veurem. Té una doble vessant, una de cultural/musical i l´altra de més social. Ens dóna suport l´Ajuntament de Navata i la Fundació ­Alchimia Solidaria, que juntament amb els meus companys de grup faran possible el concert i als quals els estic molt agraït.

Els beneficis són per a l´Associació Catalana de Trastorns Metabòlics Hereditaris, d´on sorgeix aquesta col·laboració?

Em toca de prop perquè la meva filla està afectada per aquesta malaltia (PKU) que és un trastorn genètic que li impedeix menjar qualsevol tipus de proteïna, ja sigui animal o vegetal. És una malaltia greu del sistema metabòlic, d´aquestes que s´anomenen rares, es detecta amb la prova del taló, que es realitza als nadons amb pocs dies de vida. Gràcies a l´avenç mèdic aquests nens poden créixer i viure de forma relativament normal, però els pares i mares no podem abaixar la guàrdia cal més investigació i cal apuntalar el nostre sistema públic i universal de sanitat, que al meu entendre està amenaçat pel liberalisme econòmic. Per això ens associem, per donar a conèixer la malaltia i exercir el suport mutu.

Com en totes aquestes malalties recollir fons és bàsic... Penseu repetir accions solidàries?

L´Associació centra les seves activitats principalment a Barcelona, però de ben segur que repetirem accions d´aquest tipus, la cultura i la solidaritat són dos puntals bàsics i cal no abaixar la ­guàrdia.