Del carrer a l´escenari, de la fotògrafa figuerenca Dolors Gibert, s´inaugurarà aquest dimecres a les set de la tarda a l´Euskal Etxea, Centre Cultural Barcelona, on es mostrarà fins al dia 28 d´aquest mateix mes. La mostra, que es va poder veure aquest passat estiu a Prada de Conflent, és un documental fotogràfic que proposa una reflexió de l´amplitud i diversificació de la música.

En aquesta exposició, doncs, ens mostra, per una part, el músic 'anònim' que interpreta al carrer o a les places els seus temes a canvi de rebre la voluntat econòmica dels seus oients. Per altra part, ens mostra el músic ja a l´escena, en ple concert. Uns músics més coneguts i 'famosos' en contraposició als del carrer, sense oblidar que alguns músics 'consagrats' van començar, precisament, actuant al carrer.

Dins d´aquest recorregut hi ha fotografies amb un fort simbolisme com l´última cançó de l´últim concert de Lluís Llach (Verges); una de les primeres actuacions de Luz Casal després de reaparèixer d´una greu malaltia; Cesària Évora, poc abans de la seva mort, en una de les poques actuacions a Catalunya; Joan Baez i la seva 'misteriosa' tassa de te o altre infusió; Joan Fortuny de Companyia Elèctrica Dharma en unes de les primeres actuacions després de la mort del seu germà i bateria de la Dharma, Josep Fortuny; concert d´aniversari d´Albert Pla (25 anys de la publicació del seu primer disc), entre d'altres, a més de fotografies d´artistes anònims de carrers i places.

El nom de l´exposició és també un tribut a Édith Piaf, que el 9 de desembre de 2015 es commemora el 100 aniversari del seu naixement. Un volum amb una recopilació de la seva discografia es titula, precisament, De la Rue à la Scene. Alhora, cal recordar que ella va néixer en ple carrer (sota a una farola) i va ser una cantant de carrer per acabar sent una gran diva de la chanson i de l´escenari.

EUSKAL