Mònica Quintana presenta aquest divendres al Museu de l´Empordà de Figueres l´exposició Figueres sota el foc, un projecte de creació artística guanyador ara fa dos anys d´una Beca Agita de l´Ajuntament de Figueres dotada amb mil euros. La mostra exhibeix cinc obres fotogràfiques que recorden de forma al·legòrica el patiment de la ciutat durant els bombardejos de la Guerra Civil. L´obra icònica permetrà a l´espectador endisar-se en el refugi de la plaça del Gra i contemplar aquesta visió personal, fins al 8 de novembre.

En la primera etapa del projecte, les entrevistes amb supervivents del desastre van servir per cercar la inspiració de l´autora. "A l´escola no vam aprendre a llegir, vam aprendre a anar al refugi", explica un dels testimonis entrevistats per la fotògrafa.

Mònica Quintana és llicenciada en Història de l´Art. S´interessa per la fotografia a partir de 2011. Està especialitzada en la fotografia d´autor, que tot sovint utilitza la fotomanipulació i les tècniques digitals per recrear les imatges del subconscient, els mons impossibles, les situacions increïbles.