La Biblioteca Antoni Comas de Mataró acull des d'aquest dijous la 'Geografia de la rumba catalana', del fotògraf del Grup Enderrok Juan Miquel Morales. L'exposició mostra imatges dels principals artistes de la rumba catalana en llocs emblemàtics.

Els espais retratats abasten indrets dels barris barcelonins del Portal, Gràcia i Hostafrancs, i també de Lleida, Mataró, Figueres i Perpinyà. Pel que fa als artistes que s'han posat davant l'objectiu de del fotògraf, hi ha els mataronins Peret i Ai, Ai, Ai, Toni Valentí, Johnny Tarradellas, Muchacho, Oncle Xino, Los Manolos, Paló, Sicus Tarragona, Arrels de Gràcia, Oncle Rafael, Oncle Joanet, Tekameli i Chacho, entre d'altres.

Amb textos de Jordi Martí i la coordinació del Grup Enderrock i el Foment de la Rumba Catalana, l'exposició es va inaugurar el novembre del 2014 al Centre Artesà Tradicionàrius i durant aquest 2015 itinera per diferents poblacions. Les fotografies s'han publicat a les revistes Sons de la Mediterrània i Enderrock , i també n'hi ha d'inèdites.