El director de culte del cine italià Pier Paolo Pasolini (1922-1975) és un dels grans protagonistes de les estrenes cinematogràfiques d'aquesta setmana perquè arriba a la gran pantalla un biopic sobre la seva figura. Una pel·lícula, que mescla realitat i ficció, dirigida per Abel Ferrara i amb el reconegut actor Willem Dafoe que es posa en la pell de Pasolini. Aquest divendres arriba als Cinemes Girona la pel·lícula catalana 'Capa caída' del director barceloní Santiago Alvarado i que explica la vida d'un superheroi a través d'un fals documental. També s'estrena una pel·lícula d'animació doblada al català que és 'Home: llar dolça llar'.

Una de les estrenes més esperades de la setmana és el biopic 'Pasolini'. Abel Ferrara és el director d'aquesta pel·lícula que està protagonitzada per Willem Dafoe. El film se centra en aquesta figura i també sobre la confusió que va rodejar la seva mort, quan va ser assassinat el 2 de novembre del 1975. Pier Paolo Pasolini va oferir al món films neorealistes com per exemple 'Mamma Roma' o altres de la seva extensa filmografia com 'Pajaritos y pajarracos', 'Teorema' o 'Medea'.

El gran superheroi Magno va desaparèixer de la vida pública després de veure's implicat en un escàndol d'abús a menors. Han passat 20 anys d'aquell fet i un documentalista segueix la pista de l'heroi caigut en desgràcia per fer una pel·lícula sobre ell. Junts intentaran netejar el nom de Magno i assenyalar als que van conspirar en contra seu, però durant el procés sorgirà una amenaça molt més gran. Aquest és l'argument de la pel·lícula 'Capa Caída' del director català Santiago Alvarado, que compta en el repartiment amb els actors Juanjo Pardo, Rafa Delacroix i Josep Seguí.

En l'edició del Festival de cinema de Sitges de l'any 2013 es va guardonar a la categoria de Noves Visions Emergents-Experimenta a 'Capa caída', junt amb 'Escape from Tomorrow', de Randy Moore. El film, que s'estrena aquest divendres als Cinemes Girona, està produït per la catalana Magno Entertainment.

'Home: llar dolça llar'

Aquesta setmana s'estrena doblada en català el film d'animació 'Home: llar dolça llar' del director Tim Johnson. En aquesta aventura per als més petits, quan els Boov van a parar a la Terra, recol·loquen tots els habitants de les ciutats en unes boniques urbanitzacions. I ells s'instal·len còmodament al seu estil, agafant tot el que troben. No obstant això, una de les fatals conseqüències és que separaran una mare i una filla.

El drama 'El año más violento' dirigit per J.C. Chandor està protagonitzada per Oscar Isaac, Jessica Chastain, Alfred Molina i Ashley Williams. Al llargmetratge s'explica l'arribada d'un immigrant llatí (Oscar Isaac) i la seva família a Nova York l'any 1981, un dels anys més violents que es recorden a Estats Units. Creen un negoci i poc a poc intenten posar-lo en marxa però la corrupció, la violència i la decadència de la ciutat no tarden en amenaçar tot aquell que han construït.

'Obsesión' del director Rob Cohen i la guionista Barbara Curry és un film, protagonitzat per Jennifer Lopez i Ryan Guzman, que explora la història d'una atracció física entre una professora d'institut i el seu jove veí, una atracció que porta terribles i difícils conseqüències.

Matthew Warchus és el director de 'Pride (Orgullo)', una comèdia que se situa a l'estiu de 1984, en el qual Margaret Thatcher governa i el Sindicat Nacional de Miners (NUM) convoca una vaga. Durant la manifestació de l'Orgull Gai a Londres, un grup de lesbianes i gais es dedica a recaptar fons per ajudar a les famílies dels miners. Es troben amb el problema que el sindicat no accepta diners, però ells igualment volen ajudar a aquestes famílies i per això van fins a un petit poble de Gales per aconseguir el seu objectiu. Allí xocaran dues cultures diferents però amb un mateix objectiu.

Robin Williams és 'El hombre más enfadado de Brooklyn'

Aquesta setmana també s'estrena 'El hombre más enfadado de Brooklyn' de Phil Alden Robinson, que té d'especial que compta en el seu paper protagonista a l'enyorat actor Robin Williams, qui va morir l'agost del 2014. L'acompanyen en el repartiment Mila Kunis, Peter Dinklage i Melissa Leo. El personatge que interpreta Williams és informat per una doctora que li queden 90 minuts de vida, però aviat se n'adona que és un error. A partir d'aquell moment, la doctora tracta de localitzar desesperadament aquest home que s'ha llançat en una absurda aventura per la ciutat on tractarà d'esmenar tots els errors que ha comès a la seva vida.

Fidel Sánchez és director de cine i ha decidit retirar-se als seus 55 anys, per tenir més temps a la seva esposa i el seu fill, però també per poder tornar al seu poble natal, Pedro Bernardo, i retrobar-se allí amb els seus amics i el seu amor de joventut. Ell és el protagonista de la pel·lícula 'Tres días en Pedro Bernardo' dirigida per Daniel A. Sánchez. Sánchez arriba al poble i hi passa allí tres dies on tothom celebra la presència, però a mesura que passen les hores s'anirà trobant amb algunes experiències inesperades i emocionants. Nancho Novo, Diana Peñalver, Pablo Pinedo i Juan Carlos Martín són els actors de film.

'Mi tierra' de Fritz Urschitz és un drama que té com a protagonista Rosemarie (Natalie Press), una jove treballadora, que viu en un petit poble anglès a la dècada de 1950. Ella i el seu pare van deixar Àustria durant la guerra per escapar de l'opressió nazi i, des d'aquell moment, tot i la pobresa i la soledat, sempre ha tingut fe en que sorgirien temps millors. Al conèixer a Anton (Johannes Krisch) s'enamora a l'instant i comença a creure en un afortunat destí junt a ell. Contra tots els impediments, la seva història d'amor secreta pot ajudar a Rosemarie a esbrinar quina és realment la seva llar, la seva terra.

S'estrena 'National Gallery', un documental de Frederick Wiseman, qui s'endinsa en aquest museu londinenc i proposa un viatge al cor d'aquesta institució, poblada d'obres mestres de la pintura occidental de l'Edat Mitjana al segle XIX. És el retrat d'un lloc, el seu funcionament, la seva relació amb el món, els seus agents, el seu públic i quadres.