Aquest divendres ha començat la tercera edició de la campanya gastronòmica "Sopars Maridats", organitzada en les dues edicions anteriors entre els restaurants del col€lectiu gastronòmic empordanès Cuina de l´Empordanet i els cellers participants membres de la DO Empordà, i que enguany incorpora deu restaurants del col:lectiu la Cuina del Vent de l´Alt Empordà.

La campanya compta amb la col:laboració del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya de la Generalitat de Catalunya, l´Agència Catalana de Turisme i l´Institut Català de la Vinya i el Vi. Cada divendres del 13 de febrer al 29 de maig, exceptuant el Divendres Sant, es duran a terme aquests sopars fonamentats en uns menús elaborats pels restaurants que aniran maridats a cada sopar amb els vins d´un celler de la DO Empordà, la millor combinació amb cada plat del menú.

Es duran a terme un total de 28 sopars i els preus oscil·laran entre els 30 i els 50 euros (IVA inclòs).

Les reserves es podran fer directament a cada restaurant. La campanya té com a objectius consolidar i enfortir la relació entre cellers i restaurants, així com crear un vincle entre els dos col:lectius gastronòmics que fonamenten la riquesa de la marca Empordà en el seu conjunt; donar a conèixer encara més la cuina i els vins empordanesos; ai fer-ho en una època de l´any amb poc moviment turístic i gastronòmic i poques activitats, cercant així la mobilització dels públics locals i nacionals.

El primer sopar maridat, s´ha fet al restaurant Roser 2 de l´Escala amb un menú maridat amb els vins del celler Vinyes d´Olivardots de Capmany. Les etiquetes per les mencions i els comentaris dels usuaris que participin de la campanya a les xarxes socials seran #soparsmaridats #cuinaempordanet #cuinadelvent i #doemporda.