Més de 70 colles, 67 carrosses i 3.500 participants desfilaran durant les passades del Carnaval de Roses que tindran lloc el divendres 13 de febrer (passada nocturna, a les 21 h), dissabte 14 (desfilada infantil, a les 16 h) i diumenge 15 (passada de petits i grans, a les 12 h)

La festa del Carnaval de Roses donarà el seu tret de sortida el proper dijous 12 de febrer, amb la cercavila de benvinguda a Sa Majestat el Rei Carnestoltes fins a l'envelat de la plaça Frederic Rahola, on l'alcaldessa de Roses farà el traspàs de poders (la clau i l'euro) al rei, que donarà pas a l'actuació del grup de versions 7Drock i a la sessió DJ que ofereix l'entitat Joventut Rosinka.

A partir de dijous i fins al dilluns 16 de febrer tindran lloc nombroses activitats centrades en el Carnaval, algunes de recent incorporació, com les sessions de discomòbils programades al Pavelló d'Esports divendres, dissabte i diumenge a la nit per oferir al públic més jove una alternativa als balls i orquestres de l'envelat.

D'altres actes del programa compten amb una llarga tradició, com les espectaculars passades o la celebració del sepeli de Sa Majestat el Rei Carnestoltes. Roses destaca en ser un dels pocs municipis que manté viva aquesta tradició, consistent en l'enterrament del Carnestoltes i la posterior lectura del seu testament durant la qual la societat rosinca passa revista a tot allò succeït al llarg de l'any en clau d'humor i sàtira.

Pel que fa a l'apartat gastronòmic, dilluns tindrà lloc un any més la gran arrossada que cada any congrega prop de 3.000 persones i que enguany es convoca directament al Pavelló Municipal de la vila. El preu de l'arrossada, bonificat per l'Ajuntament, es manté en 3 euros per als membres de les colles de Carnaval i casals d'avis del municipi (venda anticipada), i en 5 € per al públic general (en aquest cas es poden comprar els tiquets el mateix dia).

El pressupost es manté: 123.000 €

Tot i les millores que any rere any el consistori va adoptant, el pressupost destinat per a la realització del Carnaval es manté els darrers anys estable. Concretament, el total d'activitats, actuacions i serveis necessaris per a la seva celebració, ascendirà enguany a un pressupost de 123.000 €.

El consistori manté la subvenció de 250 € incorporada el passat any, destinada a totes aquelles colles que porten carrossa durant les passades, amb l'objectiu d'ajudar a sufragar les despeses que la confecció de les mateixes representa als seus components.

D'altra banda, l'Ajuntament manté la gratuïtat dels diferents actes organitzats per afavorir la màxima participació, a excepció de l'arrossada popular que, no obstant, també resulta bonificada.

L'ordre de sortida, per sorteig

El nombre d'inscripcions per participar en les passades d'enguany ha estat fins al moment d'un total de 71 colles, 67 de les qual desfilaran amb carrossa, i un total de 3.500 persones disfressades. L'ordre de sortida de les diferents colles, s'ha decidit novament amb un sorteig celebrat la setmana passada al Teatre Municipal. D'aquesta manera, el Departament de Carnaval i Festes vol facilitar el procés d'inscripcions i estalviar les llargues hores de cua que havien de fer les colles per aconseguir una bona posició de sortida.

Enguany, a més, l'elecció dels reis i reines del Carnaval s'ha decidit seguint el mateix sistema de sorteig.

Accessible a tots els públics

El Carnaval de Roses disposa de la instal·lació d'una plataforma alçada a la plaça Catalunya, degudament senyalitzada i habilitada amb una rampa d'accés, destinada a facilitar una òptima visibilitat a les persones amb mobilitat reduïda. El consistori vol garantir d'aquesta manera que tothom pugui gaudir de la festa en les millors condicions.

Pel que fa a les restriccions en la vialitat amb motiu de les cercaviles que tindran lloc a Roses durant el Carnaval, l'avinguda de Rhode i tots els seus accessos es tancaran els dies i les hores següents: divendres, des de les 17.30h; dissabte, des de les 12 h; diumenge 15 de febrer, des de les 8 h; i dilluns, des de les 12 h. Els carrers afectats pel tancament i aquells en què es prohibirà temporalment l'estacionament, seran senyalitzats amb prou antelació. La parada de taxis de la plaça Catalunya es traslladarà al pg. de les Muralles, davant del Jutjat de Pau.