L'escenari on transcorre gran part de l'obra El Cafè de la Marina de Josep Maria de Sagarra, al Port de la Selva, acollirà els dissabtes de juliol uns sopars que combinaran la degustació de productes de la zona com ara vi o peix amb versions musicades de l'obra de l'escriptor. S'oferiran menjars típics de l'època en què estiuejava l'escriptor al municipi quan es va inspirar per l'obra.

La voluntat de Ricardo Muchada, l'actual propietari del Cafè de la Marina i descendent directe dels propietaris del local que va donar nom a l'obra teatral escrita el 1933, és "potenciar l'important intangible de Sagarra". "Volem donar a conèixer i posar en valor el vincle entre l'escriptor, el cafè mariner fundat en 1888 que va escollir per titular la seva obra i el poble que va acollir les seves vacances estiuenques", assegura Muchada.

Els dissabtes a la nit es podrà degustar en "El Cafè de la Marina" el producte autòcton d'aquest municipi del Cap de Creus, procedent dels pescadors de la zona o de les seves vinyes, que van inspirar "Vinyes verdes vora el mar", un altre dels seus poemes que va ser musicat per Lluís Llach.

El menú inclourà una degustació de vermut de la casa acompanyat amb anxoves del Port de la Selva amb pa amb tomàquet, tomàquets farcits de musclos de roca en escabetx, i de plat principal, un mar i muntanya. "Amb els productes escollits he intentat recuperar plats que en aquella època es podien menjar, perquè és el que hi havia en un poble pesquer com el Port", manté Muchada.

Els vins també emanen de les vinyes del municipi, Cap de Creus Nacre blanc, i de negre L'Avi Genís, per postres uns "taps" del Cap de Creus, un pa de pessic amb forma de tap de cava que s'emborratxarà amb rom i per acabar amb un sorbet de garnatxa del Port de la Selva.

El restaurant es dividirà en dos espais, un per a una quarantena de comensals i un altre per a un petit escenari on durant uns 50 minuts, i acompanyant les postres i la sobretaula, el cantautor Toni Subirana versionarà Sagarra.

Subirana, amb més de 25 anys de carrera i diversos discos al mercat, ha portat el seu espectacle Homenatge a Josep Maria de Sagarra, en el qual ha musicat la poesia de l'escriptor, a més de 200 poblacions.