La Fira de Sant Josep, la Fira del Brunyol de l´Empordà, arriba a la seva 21a edició el dissabte dia 22 de març. És una de les primeres fires que es van fer als carrers figuerencs del barri de Sant Josep, que abasta el carrer Sant Pau, carrer Sant Josep, carrer Verge Maria, carrer Sant Viçenç, carrer Vilafant, Plaça Triangular i Plaça Josep Pla.

Cada any la xifra d´assistents a la fira és més elevada i aconsegueixen, tot i l´elaboració de més de 500 kg de brunyols, l´esgotament d´aquest producte artesanal fet per algunes de les pastisseries de la ciutat. A partir de les 10 hores la fira ofereix, durant tot el dia, degustació i venda dels brunyols de l´Empordà. A més, es complementa amb una fira d´artesania i alimentació, que any rere any incrementa en parades.

Des de l´organització s´aposta per la realització d´activitats i actuacions paral€leles durant tot el dissabte a la Plaça Triangular. La programació compta amb la Batukada pels carrers amb el grup Tramuntana, l´actuació de Projecte Dansa amb roda de capoira a càrrec de l´Associació de Capoira Canigo, la Coral Polifònica de Figueres, el centre de dansa Marta Coll, el grup l´Esbart Dansaire, l´escola de dansa Espai Projecte Dansa, el grup Folklórico Aires de Mi Tierra, l´escola Art&Dance i la cantada d´Havaneres interpretada per Fil de Cuca amb ron Cremat a la mitja part. Així mateix, a la Plaça Josep Pla es crearà una àrea infantil amb un parc d´atraccions per la mainada i passejades amb ponis. A les 18 hores al carrer Sant Josep hi haurà xocolatada popular per grans i petits.

Pel que fa a la Cursa Urbana de Sant Josep, que l´any passat va comptar amb 250 participants, celebra la cinquena edició l´endemà de la fira del Brunyol i tindrà un recorregut de 10 km pels carrers de la ciutat, que es pot reduir a 5 km si es fa caminant. La cursa es complementarà amb activitats com una xocolatada popular i batukada d´acompanyament als corredors a la sortida a càrrec del grup Tramuntana. De 8h a 9h del matí, es faran les inscripcions (màx. 50 persones) a la Plaça Triangular i s´entregaran els dorsals. A les 10 hores hi haurà la sortida des de la Rambla, a les 10h30 l´arribada a la Plaça Triangular i a les 11 hores l´entrega de trofeus.