Figueres tindrà avui un tastet de la futura banda municipal de la ciutat a l'Acústica, en un concert en què l'embrió de la formació acompanyarà Brams a l'escenari de la Rambla (23 hores). A proposta del festival, el regidor de cultura i educació de l'Ajuntament figuerenc, Josep Maria Godoy, ha reunit gairebé una quarantena de joves músics -la majoria, entre els 15 anys i la vintena- que ajudaran el grup liderat per Titot Ribera a repassar el seu repertori. A més d'algunes de les cançons més conegudes de Brams, també interpretaran peces pensades per interpretar amb banda, com ja havien fet amb la de l'Escola Municipal de Música de Berga.

"És un dels projectes que l'Ajuntament tenia a mig termini", explica Godoy, que afegeix que l'Acústica els ha permès trobar "una excusa per crear la banda", que espera que "no trigui gaire" a materialitzar-se i que tingui continuïtat.

Amb produccions com aquesta, explica Godoy, l'Acústica compleix una funció de "motor cultural" i creador de sinergies amb la ciutat, ja que la majoria dels integrants de la formació provenen de les escoles de música locals, de la Jove Orquestra de Figueres i la Jove Orquestra Versatile, però també provinents de Castelló d'Empúries i Blanes.

Dirigits per Santi Escura, els joves estan "entusiasmats" de col·laborar amb Brams, amb qui ja han fet un assaig i aquesta tarda en faran un altre, i "d'estrenar-se amb públic i en un dels escenaris principals del festival", diu Godoy.

Un concert així, aventura, pot ajudar també a despertar noves vocacions i acostar els músics que comencen a instruments més minoritaris, com el fiscorn o la tuba, "que també són vitals en aquest tipus de formacions".

A més del concert de Brams i la futura banda municipal de Figueres, per avui hi ha previstes les actuacions del cantautor Paco Ibáñez, Blaumut, Els Catarres o Chambao; mentre que al programa de l'Acustiqueta destaca l'espectacle Beatles for Kids, dels Abbey Road, per acostar el repertori dels de Liverpool als espectadors més menuts.

La nit de divendres va omplir la ciutat de gent, tal i com havia passat al matí amb el Pot Petit durant l'Acustiqueta. La presència de Manel al teatre El Jardí va ser apoteòsica. Els músics de la banda van haver de sortir dues vegades a l'escenari per complaure un públic que va acompanyar les seves cançons amb autèntica passió.

En els escenaris exteriors no hi cabia una agulla. Gossos i la Pegatina a la Rambla, Delafé y las Flores Azules a la plaça de l'Ajuntament, i el DJ Juanma Prieto a la plaça de Catalunya van tenir milers de seguidors en una nit moguda que ha ajudat bars i restaurants a tancar l'agost amb bons ingressos. La resta de concerts no van ser menys i la gent va gaudir dels sons amb la companyia d'una lleugera i refrescant tramuntana.