La fira vitivinícola professional Arrels del Vi torna a celebrar-se a Sant Martí d'Empúries aquest cap de setmana. Organitzada per Dominic Abernethy, propietari d´El Celler Petit de Sant Martí d'Empúries, i per Tess Oriol i Carlos Krauel, de Global Marketing Turístico, Arrels del Vi s´ha consolidat, en la seva cinquena edició, com a única fira professional d'aquestes característiques oberta al públic general. Els amants i aficionats a la cultura vitivinícola podran degustar, dissabte i diumenge, vins de més d´una vintena de cellers de la DO Empordà d'alta qualitat en un entorn privilegiat.

Segons Abernethy "sempre hem buscat un format professional obert a tothom. Convoquem els millors cellers de la DO Empordà i els hi demanem que vingui a la fira el propietari o l´enòleg. L´objectiu és €afegeix€ que siguin els experts els que ajudin a descobrir els seus vins de gamma mitja i alta al públic en general". La degustació es oberta €de 12 a 15 i de 17 a 22 hores€ i amb el preu de l´entrada (15 euros), hi va inclosa una copa Riedel perquè es puguin degustar els vins amb qualitat.

Els vins guanyadors de l´edició d'Arrels del Vi 2012 han estat: Masia Carreras 2007 de Martí Fabra (millor vi negre); Blanc dels Aspres 2009 de Vinyes dels Aspres (millor vi blanc); i Torre de Capmany Gran Reserva de Pere Guardiola (millor vi dolç). El lliurament dels premis es farà aquest dissabte al matí com a tret de sortida de la fira.