El Festival del Còmic ha volgut fer una metàfora de la situació en què es troba actualment el món cultural i per presentar oficialment la programació de la cinquena edició, els organitzadors han convocat aquest els mitjans de comunicació a les clavegueres de la ciutat, sota la Rambla: "les noves oficines del sector cultural català", van dir, des d'on van fer un repàs dels espectacles i activitats programades des del dia 12 i fins al 22 d'abril.

Malgrat el mal moment en què vivim: "tot està fet una merda", s'ha de fe servir el sentit de l'humor més que mai per això durant deu dies a Figueres les altes dosis de comicitat estaran assegurades amb la presència entre d'altres de la companyia russa Licedei ola pallassa Gardi Hutter. El còmic gallec Manuel Manquiña oferirà el monòleg

El Indignado, el duet Faemino y Cansado representarà Parecido no es lo mismo; També es podran veure De miracles i meravelles de Collado-Van Hoest i Automatàrium de Berga & Trapa.

Amb preus des dels sis als quinze euros, els promotors del Festival volen que els diners no siguin un obstacle per gaudir del millor humor internacional i aquest propòsit han ampliat també les activitats paral•leles a diferents punts de la ciutat.

Amb entrada gratuïta, la professional del riure Mari Luz Lurbe mostrarà les seves dots en l'àmbit. Una altra de les novetats és el simposi al Museu de l'Empordà "L'humor empordanès...¿ha mai existit?" on participaran el metge Narcís Bardalet, l'escriptor Sebastià Roig i el periodista Luismi Martínez, entre d'altres. La reconeguda pallassa Hutter oferirà, a banda de l'espectacle La sastressa, un curs sobre el clown.

Un any més el teatre El Jardí es convertirà en un cabaret on gaudir de l'humor i la festa, La presentació del Festival ha comptat amb la presència de Josep Maria Godoy, tinent d'alcalde de l'ajuntament, que ha destacat la necessitat de donar suport a la cultura i de potenciar el riure i el passar-s'ho bé per combatre el mal moment què passem.