La selecció de Colòmbia s'ha endut (0-3) la 'final' amb Polònia, entre els dos equips que van perdre el seu debut en el Grup H, per irrompre al Mundial de Rússia 2018 aquest diumenge amb intactes opcions de ser a vuitens de final gràcies als gols de Yerry Mina, Falcao i Cuadrado, mentre que els polonesos s'han vist eliminats amb una altra pobra actuació.

Els de José Pekerman han mostrat el que exigia el guió d'un xoc sense xarxa, tot i tractar-se de la segona jornada. Colòmbia ha oblidat la seva derrota davant el Japó, molt condicionada per jugar amb 10 i sota en el marcador des del minut 3, i va treure el futbol que li donava el cartell d'aspirant a donar guerra a les històriques favorites.

El combinat cafeter ha tingut paciència i fe en les seves opcions, les que han comandat Quintero, James i Cuadrado. Una mobilitat ofensiva que ha contrastat molt amb la manca d'arguments dels polonesos, sense reacció després de la seva derrota davant el Senegal, ni veient-se eliminada al descans amb el gol de Mina. Tampoc han atacat els europeus a la segona part, i el tram final ha estat de recreació colombiana.

Falcao i Cuadrado han posar el segell a una golejada per treure la targeta de presentació a Rússia des del Kazan Arena. L'última jornada, però, està pràcticament obligada a guanyar el Senegal, que té quatre punts, per veure's a vuitens, mentre que el Japó, també amb quatre, a priori podria tenir un salt més assequible davant l'eliminada Polònia de Robert Lewandowski.