Espanya ha aconseguit la victòria per la mínima davant Iran, en un partit que l'acosta, i molt, als vuitens de final del Mundial de Rússia 2018.

A la primera part, el combinat espanyol ha estat incapaç d'agafar el ritme del partit, en gran part per les constants interrupcions forçades pel conjunt iranià, tallant el joc amb faltes i caigudes dels seus jugadors a terra. D'aquesta manera, el domini de la possessió ha estat aclaparador pels espanyols, però la falta de profunditat ha provocat que l'ocasió més clara no arribés fins el minut 46, amb un xut de Silva que ha estat taponat per un defensa.

Després del descans, Iran ha seguit amb el seu guió, i fins i tot ha estat a punt de marcar al minut 53. El xut d'Ansarifard , però, se n'ha anat al lateral de la xarxa a la porteria que avui, tot i els dubtes, defensava De Gea. I pràcticament a la jugada següent, la fortuna s'ha aliat amb Espanya quan el rebuig d'un defensa iranià ha rebotat a Diego Costa i la pilota ha acabat entrant, convertint-se en el primer gol del partit i el tercer al Mundial pel davanter de l'Atlètic de Madrid.

El gol no ha provocat la desfeta d'Iran, al contrari del que es podia esperar, i la selecció dirigida per Carlos Queiroz ha respost. Al minut 63, Ezatolahi ha rematat una pilota morta dins l'àrea, però després de celebrar-lo efusivament, l'àrbitre l'ha anulat per fora de joc amb l'ajuda del VAR. Passaven els minuts i el partit seguia en punt mort, amb Espanya creant alguna ocasió espontània (com una jugada d'estratègia en un córner rematat per Sergio Ramos) però sense crear una allau d'oportunitats, mentre Iran aguantava i fins i tot aconseguia aproximar-se a la porteria rival amb cert perill alguna vegada.

En un d'aquests acostaments gairebé ha arribat l'empat, a falta de 10 minuts, quan Taremi ha rematat de cap des de l'àrea petita, però la pilota ha sortit a pocs centímetres del travesser. Els últims minuts han passat sense pena ni glòria, amb una Iran que hi posava ganes però que tenia pocs recursos.