Rússia, l’amfitriona del Mundial 2018, segueix en estat de gràcia i aquest vespre ha golejat a Egipte per classificar-se virtualment per als vuitens de final de la competició. Els russos, amb una ambició inigualable, han tornat a ser letals amb un joc obert i contundent. No han donat cap opció a uns egipcis que pràcticament estan eliminats. Només una victòria d'Aràbia Saudita davant l'Uruguai de Luis Suárez podria canviar la situació al grup A.

El partit entre Rússia i Egipte ha tingut un ritme de joc elevat des de bon principi. Les dues seleccions volien atacar i l’anada i tornada de la primera part ha resultat divertit per a l’espectador. Tot i les alternatives constants i les bones ocasions, els gols no han arribat i els jugadors han tornat als vestidors amb empat a zero.

I els gols han arribat ben aviat. Al minut 47, el capità egipci Ahmed Fathy s’ha marcat el primer en pròpia porta. Fathy s’ha volgut anticipar i la pilota li ha rebotat al genoll, amb tanta mala sort que ha entrat ajustada al pal. El gol ha donat ales al conjunt rus, que s’ha llençat a l’atac sense complexes i al 59 ha tornat a anotar, aquest cop de la mà de Cheryshev. La cirereta al pastís de l’estat de gràcia rus l’ha signat el millor jugador del partit, el davanter tanc Artem Dzyuva, amb un gol que ha barrejat potència i col·locació.

Amb tot perdut, Egipte ha avançat línies i ha trobat premi. El VAR ha tornat a actuar i ha assenyalat un clar penal sobre l’estrella russa, Mo Salah. El jugador del Liverpool, incòmode per la seva lesió durant tot el partit, no ha perdonat des dels onze metres i ha marcat el primer gol d’Egipte al Mundial.

Tot i el gol de Salah, el partit estava decidit. Rússia ha seguit controlant la situació per sumar sis punts i vuit gols en només dos partits. Els amfitrions estan classificats virtualment per als vuitens i Egipte pot ser demà la primera selecció eliminada. Només Arabia Saudita ho pot evitar.