La cinquena votació mensual del premi Cotxe de l'Any dels Lectors acull a tres de les més destacades novetats del mercat dels turismes compactes. Ford Focus, Nissan Leaf i Subaru Impreza són els protagonistes al maig d'una nova votació que té a la pàgina web www.mejorcoche.epi.es, al punt de trobada per als participants d'aquest consolidat guardó instituït per Premsa Ibèrica i el diari La Vanguardia.

Ford Focus

Una sèrie de propostes de grandària mitjana però clarament diferenciades entre si donat el seu posicionament específic al mercat de l'automòbil. D'una banda, el Focus es presenta com un dels clars exponents del segment C a nivell europeu. Un producte amb el qual Ford s'ha situat entre els fabricants més rellevants d'aquest competitiu mercat, des de l'aparició de la seva primera generació en 1998.

Aquest quart lliurament del Focus es presenta amb una evident càrrega tecnològica i una completa proposta de gamma estructurada sota quatre línies d'equipament -Trend, Titanium, ST-*Line i Vignale- i dues carrosseries; un cinc portes i un familiar, a més de la variant Activi de tall crossover.

Subaru Impreza

El Subaru Impreza és un altre dels protagonistes al maig. El model japonès ha canviat el seu concepte de manera rotunda respecte a les seves anteriors generacions, per passar a mostrar-se com un producte més dirigit a l'usuari generalista sense les pretensions de marcat tall esportiu dels seus antecessors.

No obstant això, el Impreza no renuncia al seu passat i herència tecnològica i recorre a característiques tècniques tradicionalment associades a tot Subaru com la tracció integral permanent simètrica i els motors Boxer de cilindres oposats.

Nissan Leaf

Tanca la nòmina de candidats mensuals la segona generació del Nissan Leaf. El model japonès és el primer aspirant de l'actual edició del Cotxe de l'Any dels Lectors equipat amb un sistema de propulsió 100% elèctric. Sens dubte, tot un reflex de les tendències tecnològiques que predominen en la indústria de l'automoció i que tenen a l'electricitat com a principal factor de desenvolupament.

El nou Leaf suposa un notable pas avanci respecte al model original amb el qual Nissan va revolucionar el mercat dels vehicles elèctrics de "utilització real". Aquesta nova generació millora de manera substancial tant a nivell estètic com d'equipament, alhora que ha millorat en potència i prestacions, així com en autonomia -al voltant de 380 km- i rapidesa de càrrega de les seves bateries.