Els tot terreny estan de moda. I la seva cada vegada més forta presència al parc automobilístic espanyol també té el seu reflex en la llista de candidats al Premi Cotxe de l'Any dels Lectors. La tercera votació mensual de l'actual edició d'aquests guardons de Premsa Ibèrica i La Vanguardia, té a tres clars exemples de la tendència off-road que porta caracteritzant a la indústria del motor durant els últims anys.

En aquesta ocasió, ens trobem davant tres propostes clarament diferenciades entre si, però totes elles immerses en el mateix escenari "crossover". BMW X2, SsangYong Rexton i Volkswagen T-Roc són els nous protagonistes de la votació que acull al març la pàgina web oficial del concurs.

Així doncs, aquests tres models són una clara mostra de l'evolució que ha experimentat el segment del tot terreny, el qual s'ha convertit en una peça clau per a qualsevol marca del sector. Entre elles BMW. La signatura alemanya ha reforçat la seva gamma "X" amb l'arribada del X2, un SUV de marcat caràcter esportiu tal com mostra la seva carrosseria al més pur estil coupé, amb clares picades d'ullet a mítics models esportius del seu llarg historial.

Els candidats de març també compten amb la representació d'una de les poques marques especialitzades al mercat dels SUV com és SsangYong. El fabricant d'origen coreà actualitza per complet la gamma del seu vaixell almirall, el Rexton, en una nova versió que estrena una més modernitzada imatge, un equipament més tecnològic i fins i tot versions de 5 o 7 places.

Finalment, Volkswagen entra de ple per la lluita de la dissetena edició del Cotxe de l'Any dels Lectors amb el T-Roc. El constructor obre una nova porta d'accés al seu catàleg amb aquesta proposta de grandària compacta, imatge desenfadada i un caràcter d'allò més polivalent, gràcies a les seves múltiples possibilitats de configuració estètica, d'equipament i de motoritzacions.