Els premis Cotxe de l'Any dels Lectors ja compten amb tres nous candidats. Es tracta del Volkswagen Polo, el Jaguar E-PACE i el BMW X3, protagonistes de la votació de setembre a la pàgina web mejorcoche.epi.es. Tres models que presenten d'aquesta manera la seva candidatura per fer-se amb un primer triomf parcial que els permeti reforçar les seves opcions per fer-se un buit en la definitiva votació mensual que se celebrarà entre l'1 de novembre i el 15 de desembre.

Un cop més, aquesta tripleta de candidats torna a mostrar el més innovador de la indústria de l'automòbil en els segments dels utilitaris compactes i els tot terrenys premium. Volkswagen torna a la llista de candidats de la setzena edició del Cotxe de l'Any dels Lectors amb l'última generació del Polo. Un model realitzat sobre la mateixa base que el nou Seat Ibiza, la plataforma MQBA0, en una única configuració de carrosseria de 5 portes.

El nou Polo es presenta més gran que el seu predecessor en totes les seves dimensions (4,05 metres de longitud total), amb la consegüent guany en habitabilitat interior i en capacitat de càrrega al maleter, passant de 280 a 351 litres. Disponible a partir del mes d'octubre als nivells d'acabat acabat Edition, Advance, Sport i GTI, l'equipament de sèrie d'aquest nou catàleg és clarament superior.

Una dotació que es pot reforçar amb un ampli ventall de sistemes d'assistència a la conducció. Entre ells cal destacar el control de creuer adaptatiu ACC, el sistema de canvi de carril, l'assistent d'Angle Mort 'Blind Spot Detection' de sortida d'aparcament o el d'aparcament semiautònom Park Assist.

D'altra banda, BMW llança la tercera generació del X3, un dels precursors del segment dels tot terrenys de tall premium. El model alemany ha crescut en longitud (4,71 metres), amplada (1,89 metres) i alçada (1,68 metres), el que ha beneficiat a les cotes d'habitabilitat i que ha mantingut la capacitat de càrrega del seu maleter en 550 litres.

La gamma inicial del X3 compta amb les versions dièsel xDrive20d i xDrive30d de 190 i 262 cv de potència, respectivament, al costat del gasolina M40i de 360 ??cv. No obstant això, BMW té previst ampliar l'oferta amb dues alternatives de gasolina xDrive2.0i (184 cv) i xDrive3.0i (252 cv). Totes les versions d'aquest renovat catàleg van equipades amb la tracció total xDrive de BMW així com amb el canvi automàtic Steptronic de 8 marxes.

Tanca la nòmina de candidats de setembre l'E-PACE, la nova porta d'accés a la gamma tot terreny de Jaguar. Després de l'estrena de la F-PACE fa ara poc més d'un any i a l'espera de l'arribada del model elèctric I-PACE, la firma britànica reforça la seva oferta SUV amb aquest model de gairebé 4,40 metres de longitud de marcat accent esportiu.

L'oferta de propulsors de l'E-PACE està composta per diferents versions de l'última generació de 4 cilindres i 2n litres de la sèrie Ingenium. En el cas dels gasolina compta amb dues alternatives de 249 i 300 cv, mentre que en dièsel ofereix tres opcions amb potències de 150, 180 i 240 cv.

Disponibles en versions amb canvi manual o automàtic, també poden associar-se a sistemes de tracció davantera oa les quatre rodes (Standar Driveline i Active Driveline). La gamma compta a més amb els nivells d'acabat F-PACE, S, SE i HSE, R-Dynamic i First Edition.