Seat ha anunciat aquest dilluns al matí des del Mobile World Congress que el primer vehicle elèctric de la companyia sortirà al mercat el 2019. El cotxe, que s'anomenarà eMii, tindrà una autonomia de 150 quilòmetres i una velocitat màxima de 130 quilòmetres per hora, amb un sistema de càrrega ràpida de 30 minuts. La companyia ha escollit Barcelona per començar a fer les primers proves amb prototips. Així, una flota de deu models estaran a disposició dels treballadors del Barcelona Tech City, al Palau de Mar, a partir de l'abril. El president de Seat, Luca de Meo, ha fet aquest anunci durant la seva visita al saló, en què també ha avançat que el nou centre d'innovació de la matriu s'instal·larà a la seu de Palau de Mar.

Seat ha desvetllat al Mobile World Congress (MWC) la visió de la companyia sobre el futur de la conducció en un ecosistema digital, que facilita una nova relació entre el cotxe, l'usuari i l'entorn. El president de Seat ha presentat aquest dilluns en roda de premsa les principals novetats de la companyia en l'àmbit de la connectivitat i ha anunciat que els vehicles de la marca incorporaran aquestes innovacions a partir del 2018 i 2019.

Previsions de trànsit a temps real, recomanacions de ruta (restaurants, botigues, serveis, etc..) o suggerències en funció de modificacions a l'agenda del conductor són algunes de les novetats que Seat ha presentat al congrés. Després de configurar les seves preferències al mòbil, els visitants poden pujar a un simulador que els permet experimentar com serà la conducció del futur. Destaca un assistent predictiu que ajuda el conductor a optimitzar el temps, anticipar les necessitats i oferir ajuda automàticament.

"L'objectiu de Seat és avançar i ser líder en tecnologies que permetin oferir una experiència fàcil, connectada i personalitzada. Les tecnologies que avui presentem tenim previst que s'incorporin als nostres models a partir dels anys 2018-2019", ha anunciat De Meo.

Novetats tecnològiques

Entre les novetats presentades s'inclou el concepte ampliat de navegació predictiva, a temps real, que prevé els embussos abans que es formin i busca alternatives. "Passem de mitjana 2,5 anys de la nostra vida al volant. A hora punta, a més, el temps de conducció a Barcelona pot incrementar-se fins a un 50%. La navegació predictiva pot ajudar a solucionar aquest problema, però els sistemes de navegació encara no ho saben", ha afirmat De Meo. Els sistemes amb els quals treballa la companyia creuaran les dades de trànsit amb, per exemple, les hores de sortida i entrada de les escoles, el tràfic previst davant la celebració de grans esdeveniments o les conducions meteorològiques. Fins que aquestes funcions es facin realitat, llançarem el Seat Dongle, que estarà al mercat la segona meitat de l'any. El Dongle és un dispositiu que permet a vehicles no preparats suporotar tecnologies digitals amb l'objectiu que puguin accedir a serveis de connectivitat d'última generació. Gràcies a una connexió OBD (On Board Diagnosis port), el Dongle extreu informació del cotxe de manera segura i envia a l'smartphone per poder interactuar amb el vehicle a través d'una aplicació.

Metropolis:Lab Barcelona, en el Pier01

Un dels nous espais que, des de Seat, investigarà sobre mobilitat serà el Metropolis:LAb Barcelona, el sisè centre internacional d'investigació del grup Volkwagen (que ja compta amb cinc IT-Labs a Wolfsburg, Berlín, Múnich i San Francisco) i que serà dirigit per Seat.

Segons ha anunciat De Meo, es posarà en marxa el mes d'abril. "El Metropolis:Lab Barcelona s'ubicarà al Pier01, seu de Barcelona Tech City i lloc idoni per a nosaltres, ja que ens permet estar a prop de l'ecosistema innovador i emprenedor de la ciutat i estrènyer la col·laboració i les aliances amb Barcelona", ha assegurat el president de la companyia.

Durant el primer any, hi treballaran 23 especialistes entre enginyers, desenvolupadors i científics de dades. Crearan software i algoritmes relacionats amb serveis de mobilitat a partir de dades obtingudes del vehicle a la ciutat de Barcelona, com l'Smart City i dels moviments dels vianants. L'equip del Metropolis:Lab Barcelona s'ampliarà els propers anys fins assolir una plantilla de 50 professionals.