La gamma Soul de Kia ha rebut una lleugera actualització en el disseny exterior i interior i està disponible amb una sèrie de tecnologies de seguretat i infoentreteniment. El Soul actualitzat i el Soul 1.6 T-GDI arriben al mercat després de la seva presentació oficial al Saló de París (Mondial de l’Automobile) el 29 de setembre.

Kia llança una nova versió en la gamma Soul: l’1.6 T-GDI. Amb el motor T-GDI (turbo i injecció directa de gasolina) de 1,6 l i 204 CV de Kia, ja utilitzat en el pro_cee’d GT. El nou 1.6 T-GDI serà el motor més potent equipat pel Soul fins al moment. Amb aquest nou motor, accelerarà de 0 a 100 km / h en 7,8 s i arribarà a una velocitat màxima de 200 km / h. Les seves emissions de CO2 són de 156 g/km i el consum, 6,9 l / 100 km.

El motor transmet la potència a les rodes davanteres a través d’una nova i avançada caixa de canvis Kia de set velocitats i doble embragatge (7DCT), que proporciona canvis de marxa instantanis i una poderosa acceleració a qualsevol velocitat. Un nou selector de maneres de conducció (Drive Mode Selector), disponible en totes les versions amb la caixa de canvis 7DCT, permet que els conductors del Soul T-GDI puguin seleccionar els modes Normal, Eco i Sport. Cada un d’ells s’adapta lleugerament el nivell d’assistència de la direcció (normal, suau o dur) en funció de les preferències del conductor i les condicions de marxa.

Un disseny més cridaner

El Soul 1.6 T-GDI es distingeix de la resta de versions de la gamma per diverses modificacions exteriors, entre elles un ­disseny més cridaner del para-xocs davanter i de les entrades d’aire; compte a més amb doble sortida d’escapament i llantes d’aliatge de 18 polzades amb disseny de 10 radis. Aquesta versió presenta l’emblema del motor T-GDI a la porta, així com l’emblema Soul en color vermell, característic d’aquesta versió. Per emfatitzar l’aspecte esportiu de la versió T-GDI hi ha elements destacats en vermell en el para-xocs davanter i els estreps.

Kia també ha fet canvis a l’interior del Soul 1.6 T-GDI: una combinació de colors pròpia i una tapisseria negra, de cuir i tela, amb costures de color taronja. El volant amb forma de D i uns remats de color taronja en tot l’habitacle, inclòs l’acabat metàl·lic taronja de la palanca de canvis, diferencien encara més el disseny interior del Soul 1.6 T-GDI.

El Soul 1.6 T-GDI equipa de sèrie discos ventilats de 300 mm. Els disc posteriors massissos són de 262 mm de diàmetre. Els frens redueixen lleugerament la distància de parada al Turbo a 35,3 m des de 100 km / h (en lloc de 35,5 m) però la diferència principal és que asseguren una frenada sense sobreescalfament quan s’utilitzen intensament.

Disseny i tecnologia

La gamma Kia Soul ha rebut una sèrie de millores que el fan més atractiu. Entre elles, destaquen els canvis en el disseny exterior, amb para-xocs davanters i del darrere redissenyats i una protecció dels baixos metàl·lica, que li dóna una imatge més robusta. El para-xocs davanter del Soul allotja els fars bi-xenó opcionals HID amb llums diürnes LED, així com una versió actualitzada de la coneguda graella "tiger-nose" de Kia. A la part posterior hi ha uns reflectors i unes llums antiboira de nou disseny per millor visibilitat a la carretera. El renovat Soul està disponible amb dos nous colors de pintura metal·litzada, Mysterious Blue i Wild Orange, amb color blanc per sostre i retrovisors associat al color exterior Mysterious Blue. El cotxe equiparà llantes d’aliatge de 10 radis i de 16 polzades.

Kia Motors Corporation

Kia Motors Corporation (www.kia.com) -fabricant de vehicles de qualitat per a joves d’edat o de cor- va ser fundada el 1944 i és el fabricant de vehicles motoritzats més antic de Corea. Més de 3 milions de vehicles Kia es produeixen anualment en 14 plantes de fabricació i muntatge de cinc països, que després són venuts i mantinguts a través d’una xarxa de distribuïdors i concessionaris que cobreix al voltant de 180 països. Kia té avui més de 50.000 treballadors a tot el món i uns ingressos anuals de 44 mil milions de dòlars. És el principal patrocinador de l’Open d’Austràlia i soci automobilístic de la FIFA -l’òrgan de govern de la Copa Mundial de la FIFA™. El lema de marca de Kia Motors Corporation -The Power to Surprise- representa el compromís global de l’empresa a les majors expectatives dels clients per la innovació contínua.