Tres de les catorze cadiretes de cotxe per a nens que s´han analitzat en un estudi del Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) han estat qualificades de dolentes en algun dels paràmetres analitzats. Set han aconseguit una puntuació bona, dues més satisfactòria i dues més dolenta. Els criteris que es tenen en compte per a la puntuació de cada una de les cadiretes són la seguretat en impactes frontals i laterals, la facilitat d´ús, la neteja i l´acabat, l´ergonomia i la presència de substàncies nocives. S´han analitzat cadiretes infantils dels cinc grups de pes, és a dir 0, 0+, II i III. Atès que l´estudi s´ha fet entre diversos clubs automobilístics europeus, les cadiretes que s´han analitzat s´han triat de manera conjunta.

1 de les 3 cadiretes que han rebut la qualificació dolenta ha estat la Nuna Rebl acollida a la normativa i-size de 40 a 105 centímetres, apropiada fins als 4 anys d´edat. La nota dolenta l´ha rebut en l´apartat de seguretat. Una altra ha estat la Dionio Radian 5 del grup de pes 0/I/II, apta fins a 25 quilos, fins als 7 anys. La nota dolenta l´ha aconseguit en l´apartat de la facilitat d´ús. La tercera ha estat la Recaro Optia, del grup de pes I, de 9 a 18 quilos, entre 1 i 4 anys. La nota dolenta l´ha aconseguit en l´apartat de seguretat.

Des del RACC es recomana als interessats en adquirir un d´aquests equipaments que s´informin sobre els productes disponibles. Els Sistemes de Retenció Infantil (SRI) amb aprovació semiuniversal no caben a determinats seients de cotxes. Els productes d´aquest tipus inclouen una llista de tipus de cotxes compatibles. El més recomanable, s´indica des del RACC, és anar-lo a comprar amb el vehicle on s´utilitzarà per comprovar en el moment de la compra si s´hi adequa.