Gairebé dos milions de vehicles dièsel, en concret 1,9 milions, superen el límit d'emissions a Espanya, segons un estudi de l'associació europea Transport and Environment (T & A, per les sigles en anglès) , de la qual formen part mig centenar d'organitzacions ecologistes i defensores del transport sostenible.

L'informe, que s'ha elaborat amb motiu del primer aniversari del "Cas Volkswagen", assenyala que a Europa circulen per les carreteres 29 milions de cotxes i furgonetes dièsel comercialitzats entre 2011 i 2015 que superen els límits establerts per la normativa comunitària Euro 5 ( des del 2009 a 2015) i Euro 6 (en vigor).

L'associació ha realitzat assajos en 230 models dièsel de diferents marques i conclou que cap marca compleix amb els límits de contaminació de l'aire establerts per Euro 6 si els controls es realitzen en situacions de conducció real.

L'informe destaca que en l'actualitat Volkswagen ven els vehicles dièsel Euro 6 menys contaminants.

El major nombre de vehicles que excedeixen els límits contaminants es troben a França (5,5 milions), seguit d'Alemanya (5,3), Regne Unit (4,3), Itàlia (3,1), Espanya (1,9 ) i Bèlgica (1,4).

De les 50 organitzacions que formen part de T & A dues són espanyoles: Ecologistes en Acció i l'Associació per a la Promoció del Transport Públic.