L'italià Andrea Iannone (Ducati Desmosedici GP16) ha aconseguit la seva primera victòria en la categoria de MotoGP al imposar-se al Gran Premi d'Àustria de la categoria que s'ha disputat avui, diumenge, al circuit Red Bull de la localitat de Spielberg, en el qual el fabricant italià ha aconseguit el seu primer triomf des de 2010.

Va ser al Gran Premi d'Austràlia de 2010 i de la mà de l'australià Casey Stoner, present aquest cap de setmana en els tallers de Ducati, quan van aconseguir la seva última victòria en grans premis i al Red Bull van poder celebrar-ho per partida doble a l'adjudicar-se la segona plaça del podi Andrea Dovizioso.

L'espanyol Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V), líder del mundial de l'especialitat, manté la primera posició amb 181 punts, gràcies al cinquè lloc a Àustria, amb 43 punts d'avantatge sobre Lorenzo i 57 sobre Rossi. Maverick Viñales ha estat sisè.

Les Ducati d'Andrea Iannone i Andrea Dovizioso no van defraudar en el moment de la sortida, en què les dues es van col·locar davant, amb Valentino Rossi just després d'ells, però també Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1) i Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V).

En aquest moment, el d'apagar-se el semàfor, fins a cinc pilots es van avançar a la sortida i van haver de fer una passada pel carrer de tallers el britànic Cal Cruchtlow (Honda RC 213 V), l'alemany Stefan Bradl (Aprilia RS-GP) , el colombià Yonny Hernández (Ducati Desmosedici GP14.2) i els espanyols Álvaro Bautista (Aprilia RS-GP) i Héctor Barberá (Ducati Desmosedici GP14.2).

En cap Iannone va intentar consolidar el seu lideratge atacat per Valentino Rossi, que va arribar a posar-se primer, però la potència i velocitat màxima de la Ducati tornava ràpid tot a la seva situació original i els errors en l'apurada de frenada de final de recta van ser més dels esperats en les voltes inicials.

La situació no va variar massa amb el pas de les voltes ja que les dues Ducati de Iannone i Dovizioso es van encarregar de marcar el ritme, perseguides per les Yamaha de Lorenzo i Rossi, amb Marc Márquez enganxat després de la seva estela, com també Maverick Viñales (Suzuki GSX -RR), mentre tots els pilots sancionats a la sortida anaven passat pel carrer de tallers, excepte l'espanyol Héctor Barberá, qui no es va advertir de la sanció i va continuar en carrera, el que al final el va portar a la desqualificació quan rodava setè .

Dovizioso va superar al seu company d'equip Iannone en la responsabilitat de marcar el ritme i tots dos van ser augmentant a poc a poc les diferències amb els pilots de Yamaha, que van fer el mateix amb Márquez, en part com a conseqüència d'anar-se'n llarg en un revolt, i Viñales , encara que les distàncies no van arribar a ser definitives gairebé en cap moment en el quartet de cap fins a l'últim terç de la mateixa.

Les altes temperatures i el pas de les voltes van propiciar que els dos pilots de Ducati, sempre amb Dovizioso al capdavant, arribessin més d'un segon d'avantatge a vuit voltes del final i un gir més tard Andrea Iannone va prendre la iniciativa per buscar la seva primera victòria amb la Ducati, amb els pilots de Yamaha rendits a l'evidència de la superioritat dels seus rivals en el circuit Red Bull.

Iannone va marcar la seva volta ràpida de carrera en el vintè quart gir en un clar intent de desenganxar del seu company d'equip i gairebé al mateix temps que l'espanyol Aleix Espargaró havia de prendre el camí del seu taller amb problemes tècnics en el seu Suzuki GSX-RR, amb la qual va arribar a rodar a la vuitena posició.

L'estirada de Iannone va produir 'efecte doncs va aconseguir la diferència suficient com per no tornar-se a veure inquietat en cap moment camí de la seva primera victòria en la categoria, per davant d'Andrea Dovizioso i de Jorge Lorenzo, que va saber mantenir en tot moment a ratlla el seu company d'equip Valentino Rossi.

Marc Márquez va concloure en la cinquena posició, un bon resultat després del fort accident que va patir en els tercers entrenaments lliures i després de superar no pocs problemes amb el rendiment de la Repsol Honda, sensiblement inferior a la seva competència en aquest traçat.

Després Márquez van concloure Maverick Viñales i Dani Pedrosa (Repsol Honda RC 213 V), però ja lluny del grup de cap, amb Pol Espargaró (Yamaha YZR M 1), desè i Esteve "Tito" Rabat (Honda RC 213 V), també en els punts, catorzè, no així Álvaro Bautista (Aprilia RS-GP), que va ser setzè.