Molts catalans utilitzaran el seu vehicle per desplaçar-se durant aquestes vacances. Per això, els convé tenir en compte unes pràctiques que ajudaran a realitzar una conducció més eficient i amb la qual podran estalviar-se fins a 300 euros a l'any.

Segons l'Associació Espanyola de Fabricants d'Automòbils i Camions (Anfac), els vehicles actuals disposen de dispositius més eficients en comparació amb models de fa deu anys, aconseguint emissions un 30% menors, la qual cosa, juntament amb canvis en els hàbits de conducció, poden generar un estalvi de fins a 900 euros en un vehicle nou respecte a un antic.

Consells

Entre les recomanacions d'Anfac, destaquen accions com arrencar el cotxe sense trepitjar l'accelerador, iniciar la marxa després d'arrencar, fer servir la primera marxa només per començar la marxa i canviar a segona ràpidament.

Així mateix, l'organització ressalta la importància de canviar de marxa entre 2.000 i 3.000 revolucions en motors de gasolina, i entre 1.500 i 2.000 revolucions, en els dièsel, així com circular amb la relació més llarga possible i utilitzar, sempre que sigui possible, la quarta i la cinquena velocitat en ciutat.

Pel que fa a la desacceleració, Anfac aconsella aixecar el peu de l'accelerador i deixar roda el vehicle, frenar de forma suau i reduir de marxa el més tard possible. A més, intentar aturar el cotxe sense reduir de marxa, sempre que la velocitat i l'espai ho permetin.

L'associació assenyala que, en parades de més de 60 segons, cal apagar el motor. Igualment, recomana conduir amb una distància de seguretat adequada i anticipar les maniobres, el que també millora la seguretat.

Anfac també destaca que, a més d'aquests consells, també hi ha aspectes fonamentals per reduir la despesa en combustible, com mantenir el vehicle en bon estat i revisar elements com les rodes, els líquids, els frens, els llums o la bateria.