El Govern ha aprovat el Pla d'acció per al desplegament d'infraestructura dels vehicles elèctrics a Catalunya 2016-2019 que tindrà una dotació de la Generalitat de 5,8 milions d'euros per aquest període i una inversió induïda del sector privat de 8,7 milions, cosa que suposa un total de 14,5 milions d'euros, segons Jordi Baiget, conseller d'Empresa i Coneixement. L'actuació més rellevant serà en el punts de recàrrega de vuit hores, els habituals en un pàrquing mentre el vehicle està aparcat durant la nit, que passaran dels 4.000 endolls de càrrega actuals als 25.000 que preveu tenir desplegats a finals del 2019. Aquestes instal·lacions en pàrquings comunitaris disposaran d'una subvenció del 50%.

L'actuació del Govern es desplegarà en tres àmbits. D'una banda en l'impuls que es vol fer en l'àmbit dels pàrquings domèstics on actualment només hi ha 4.000 punts de recàrrega a tot Catalunya.

Un cop superats els obstacles legals, i que impedeixen que els veïns d'una determinada comunitat es puguin negar a fer aquesta instal·lació, el pla d'acció del Govern entre el 2016 i el 2019 preveu arribar fins als 25.000 punts de recàrrega.

Per Baiget, aquesta actuació en els pàrquings és rellevant perquè permet que el cotxe carregui les seves bateries en un termini de vuit hores mentre està aparcat durant la nit i en el moment que el preu de l'electricitat és més barata.

El conseller també ha explicat que el desplegament d'aquest pla d'acció també va dirigit als punts de càrrega ''semiràpida'' i els ultraràpid que en genera s'instal·len en les gasolineres.

El cens del Govern de punts de càrrega semiràpida indica que en l'actualitat hi ha desplegats pel territori català un total de 40 punts i el 2019 es vol arribar fis els 400 punts.

En relació amb els punts de recàrrega ràpids, d'uns 20 minuts per carregar el 80% de la bateria, en l'actualitat n'hi ha 19 i es vol que hi hagi 100 el 2019, segons els càlculs anunciats per Baiget.

El titular de la cartera d'Empresa ha explicat que per el desplegament del cotxe elèctric és bàsic disposar d'una xarxa d'infraestructura per subministrar energia als vehicles elèctrics.

Baiget ha reconegut que Catalunya té encara molt camí per recórrer en relació amb altres països europeus molt avançats en el desplegament del cotxe elèctric com és el cas de Noruega on un de cada quatre vehicles que es matriculen és elèctric o Holanda on aquesta relació és d'un per cada 10. A Catalunya, en l'actualitat es matriculen 4 vehicles elèctrics per cada mil matriculats, segons les dades tancades el 2015.

El conseller ha explicat que un cop superats els obstacles que hi havia fins l'abril del 2015, quan una comunitat de veïns podia impedir la instal·lació de punts de recàrrega en cas de negativa d'algun veí, el problema que planeja en l'actualitat és la manca de coneixement i de difusió d'aquesta actuació que ha aprovat el Govern i que inclou una subvenció del 50% en la instal·lació.