El concessionari oficial de Ford a Figueres, Garatge Central, S.A, ha rebut del conseller delegat de Ford Espanya, Jesús Alonso, el premi a l'excel·lència en l'atenció al client Chairman's Award, en la seva edició 2015. Es tracta d'un guardó d'àmbit europeu instituït per Ford Motor Company que, en la pràctica, és el premi més important que la marca de l'oval concedeix a la seva Xarxa de Concessionaris oficials.

Una important distinció que té com a objectiu remarcar l'interès i el compromís de tota la xarxa per oferir un servei de qualitat, així com per premiar els esforços d'aquesta en l'obtenció de la satisfacció més gran i fidelització del client.

Jesús Alonso es mostrava especialment satisfet de presidir un acte en el qual es reconeixen els esforços dels concessionaris amb aquests guardons, i declarava al moment del lliurament que "Ford i la seva xarxa de concessionaris formem un equip, i per això hem de treballar en sintonia per oferir el millor servei als nostres clients, ja que aquesta és la clau de l'èxit. Per això, m'agradaria fer esment especial a l'excel·lent tracte i servei que s'ofereix des de Garatge Central. Per segona vegada, aquesta concessió ha demostrat eficàcia i professionalitat en tota la seva activitat, la qual cosa li fa digna mereixedora d'aquest premi". Alonso va transmetre la seva felicitació al personal de Garatge Central i va dir "heu d'estar molt satisfets i orgullosos per l'assoliment d'aquest guardó".

El procés de selecció es basa en l'opinió dels mateixos clients de Ford, els quals, a través de les respostes i opinions abocades en els qüestionaris de satisfacció de la marca, actuen com a únic jurat i decideixen quins concessionaris ofereixen el millor servei i, per tant, quins han de ser creditors del Chairman's Award. El que ha fet destacar Garatge Central sobre la resta de concessions ha estat el seu exquisit tracte amb els clients, la qual cosa els ha portat a aconseguir les màximes puntuacions en aquest índex. Durant el lliurament, el gerent Xavi Vilanova va declarar: "Volem créixer sent una empresa unida i feliç per guanyar-nos la plena confiança del client".