Una pintora de l'Índia ha trobat la solució perquè els vehicles s'aturin en els passos de vianants. Es tracta d'uns nous passos de vianants que, gràcies a la perspectiva, enganyen l'ull humà.

El Reglament General de Circulació indica que els vianants són sempre els que tenen preferència en els passos de zebra. No obstant això, sembla ser una norma especialment difícil de fer complir, el que ha portat a les autoritats vials de tot el món a buscar solucions d'allò més variades.

A l'Índia, una pintora especialitzada en art urbà 3D ha creat uns nous passos de zebra capaços d'enganyar a l'ull humà, jugant amb la perspectiva. El pas de zebra està pintat sobre el sòl de tal manera que dóna la sensació d'estar elevat. Res més lluny de la realitat, ja que és tan sols pintura sobre l'asfalt.

L'efectivitat dels passos de zebra elevats està demostrada, ja que obliga els conductors a reduir la velocitat a al voltant de 20 km / h. No obstant això, han portat alguns problemes a la mecànica dels vehicles. Amb aquests nous passos de zebra elevats 'falsos' s'aconsegueix la mateixa efectivitat, però sense els problemes derivats.