La marca gironina Gas Gas reneix després d'un any de tenir la producció aturada. Després d'entrar en liquidació i ser adquirida per l'empresa catalana Torrot, la fàbrica de Salt (Gironès) ha engegat de nou la fabricació de motos de trial i enduro. La setmana vinent ja començaran a entregar les primeres unitats. Seran un centenar de motos de trial, el 75% de les quals es vendran a l'exterior. De la primera fornada, 24 s'enviaran al Japó. L'objectiu de Gas Gas és arribar a fabricar fins a 4.000 motos aquest 2016 (de les quals, ja se'n tenen 2.000 en comanda). "A partir d'ara la roda ja comença a funcionar; la nostra sensació és molt positiva, perquè tenim moltes comandes", ha assegurat el director comercial de Gas Gas, Albert Casanova, en declaracions a Catalunya Ràdio.

Després d'estar aturada des del gener del 2015, divendres passat la línia de producció de Gas Gas va tornar a engegar-se. L'empresa va començar a produir el primer motor de la nova línia de trial que traurà al mercat. La represa de la producció suposa el rellançament d'una marca que, durant l'any passat, es va veure immersa en concurs de creditors, va entrar en liquidació i va sortir a subhasta.

Ara, després de ser adquirida per l'empresa de motos elèctriques Torrot i un fons d'inversió, l'empresa ha tornat a engegar màquines amb una seixantena de treballadors. La setmana vinent ja començaran a entregar un centenar de motos de trial, de les quals el 75% seran per a exportació. De la primera fornada, 24 unitats s'enviaran al Japó, per al campionat de trial.

Ho ha avançat al programa Economia i Empresa de Catalunya Ràdio el director comercial de Gas Gas, Albert Casanova. "A partir d'ara, la roda ja comença a funcionar; la nostra sensació és molt positiva, perquè tenim moltes comandes", ha precisat el directiu.

L'objectiu, arribar a les 4.000 unitats

De moment, Gas Gas ja té 2.000 motos per fabricar en cartera. Són models tant de trial com d'enduro, el 90% de les quals es vendran a l'exterior. El director comercial precisa, però, que l'objectiu per a aquest 2016 és el d'arribar a doblar aquesta xifra. "La idea és poder fer 4.000 motos aquest any; el més trist, però, és que 3.500 les enviarem fora", ha dit Casanova, lamentant que només 500 es vendran al mercat estatal.

"El que vull dir és que, tenint en compte que l'any 2007-2008 havíem arribar a fer 5.000 unitats per a aquest mercat, aquest any només hi destinarem el 10% de la producció que s'havia fet temps enrere", ha explicat el director comercial de la firma.