Infiniti ja ho té tot preparat per a la comercialització del nou Q30. La firma de luxe d'origen oriental fa d'aquesta manera el pas definitiu per integrar-se en el competitiu sector dels compactes premium. Un segment en el qual Infiniti s'estrena amb un més que ambiciós objectiu, que es presenta com una peça clau per al seu assentament al mercat europeu. Per a això, ha definit una àmplia gamma protagonitzada per un total de 15 versions, amb preus que parteixen dels 24.900 euros.

D'aquesta manera, el Q30 es fonamenta en la mateixa base que la que fa servir Mercedes-Benz als Classe A i GLA, encara que amb un enfocament clarament diferenciador. Amb 4,42 metres de longitud i malgrat la seva evident silueta cupè, el Q30 té una altura destacada que el distingeix de manera clara dels seus principals rivals -Audi A3 i BMW Serie 1, a més dels Mercedes citats amb anterioritat.

Es tracta d´unes mesures que, a més, s'ofereixen en dues alternatives; 1,49 metres per a les versions Q30 bàsica i premium i 1,47 per a l'acabat Sport. Un toc off-road que es reforça amb una també destacable altura respecte del terra, clarament visible des de la part posterior.

Gamma inicial

L'oferta de motoritzacions del Q30 inclou una àmplia varietat d'alternatives. En gasolina s'ofereixen tres opcions; un 2.0 en nivells de potència de 122 i 156 CV a més d'una versió 2.0 turboalimentada de 210 CV. Pel que fa a l'oferta dièsel, l'1.5 dCi de 109 CV es presenta com el graó d'accés a la gamma, mentre que en un graó superior se situa un 2.2 de 170 CV. Tots els models s'acoblen a una transmissió automàtica de doble embragatge de 7 velocitats, a excepció d'1.6 gasolina de 122 CV, disponible amb un canvi manual de 6 relacions, que també pot equipar l'1.5 d. Juntament amb la transmissió de doble embragatge, el selector del mode de conducció permet que el conductor pugui modificar les característiques del seu vehicle, per al qual pot triar entre Estàndard, Eco i Esportiu.

També tracció total

Així mateix, les dues versions de més potència de gasolina i dièsel poden equipar un avançat sistema de tracció a les quatre rodes. Aquest dispositiu és capaç de transferir fins al 50 % de la potència del motor a les rodes posteriors a través d'un embragatge multidisc de control electrohidràulic, el sistema de tracció integral permanent gaudeix de distribució de parell totalment variable per aconseguir màxima estabilitat en conducció.

Les primeres unitats del Q30

ja han arribat a la xarxa oficial de centres Infiniti, amb un preu d'entrada de 24.900 euros per l'1.6T de 122 CV