L'hivern s'ha fet esperar, però ja ha arribat i, amb ell, les temperatures han baixat. Algunes carreteres de muntanya comencen a presentar neu, situació que suposa un risc per a la nostra seguretat. I és que l'aparició plaques de gel pot ser un parany si no estem prou atents.

Aquesta sèrie de trucs t'ajudaran a sortir airós de situacions perilloses durant la conducció, atenent les recomanacions del RACC. En situacions de gel i neu s'ha d'actuar així:

1. Augmentar la distància de seguretat per prevenir riscos. Es recomana deixar una distància de dos cotxes respecte al vehicle de davant.

2. Conduir amb més suavitat i reduir la velocitat. No frenar bruscament i utilitzar marxes llargues.

3. Per frenar, reduir primer la marxa i deixar anar a poc a poc el pedal de l'accelerador.

4. Seguir el traçat de les roderes d'altres vehicles per conèixer amb més facilitat el recorregut de la carretera així com les maniobres que es pot seguir en els revolts o, fins i tot, per reconèixer possibles perills a la carretera.

5. Abans de sortir, provar les cadenes per comprovar que el muntatge es pot dur a terme sense dificultat.

6. Revisar que el desgast dels pneumàtics no sigui inferior a 3 mm per així garantir la seguretat i l'adherència màxima possible.

7. Utilitzar els llums d'encreuament i, en cas que sigui necessari, els llums antiboira.

Com actuar si et trobes amb gel?

8. Redueix la velocitat especialment en ponts i zones ombrívoles on és més fàcil trobar gel; manté la distància de seguretat i no t'apropis a la part interior dels revolts.

9. Conduir amb la marxa més llarga possible i mantenint la direcció recta.

10. En cas que el vehicle derrapi, girar el volant en sentit contrari suaument fins que el cotxe es col·loqui bé. Sempre sense fer girs bruscos.

Finalment, és important destacar que els pneumàtics d'hivern són els adequats per aquest tipus de situacions ja que garanteixen les prestacions que necessita el vehicle.