La planta de Seat a Martorell (Baix Llobregat) fabricarà l'Audi A1 a partir del 2018 en substitució de l'Audi Q3, que es fabricarà a la planta hongaresa de Györ, segons ha confirmat Seat. La fabricació del nou model, que actualment es produeix a Brussel·les, començarà d'aquí a dos anys i Audi espera un "alt nivell de producció" a la planta de Martorell "per als propers anys". Segons la companyia, l'A1 també aportarà "inversions i ocupació" a la planta de Seat i contribuirà a obtenir "la seva plena capacitat de producció".

Audi ha decidit aquest dimecres l'assignació de diferents models que es produiran en els propers anys i ha adjudicat el model A1a la planta de Martorell. Així mateix, el fabricant automobilístic també ha informat que el model Q3, que es produeix a Martorell des de mitjan 2011, es fabricarà en la planta de Györ, a Hongria. Amb una previsió de producció de 100.000 unitats a l'any, des de l'inici d'aquest model s'han fabricat 478.000 unitats a Martorell, superant les xifres inicials. L'A1 serà el segon cotxe 'premium' que es fabricarà a Espanya, després del Q3.

El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha qualificat de notícia "molt positiva" la decisió d'Audi perquè, segons ha dit, demostra "la confiança i el saber fer" de tots els treballadors de la factoria Seat que quan van tenir la primera comanda de fabricar un vehicle 'premium' com és l'Audi Q3 "han respost de manera favorable". Baiget també ha explicat que aquesta és una "prova de confiança" amb la situació econòmica del país i ha recordat que Seat va anunciar un pla a mig termini d'inversions de 3.300 milions d'euros al llarg dels propers anys i que la decisió de fabricar l'A1 a Martorell s'emmarca dins aquest pla d'inversions.

Jordi Baiget confia que en els propers mesos es "continuïn produint nous anuncis" que acabin concretant tot aquest procés d'inversió del Grup Volkswagen a la fàbrica de Seat.

Hubert Waltl, membre del Consell d'Audi AG responsable de producció, ha subratllat que la planta de Martorell "té una llarga experiència i produeix l'Audi Q3 amb la màxima qualitat". "Per aquesta raó, hem decidit fabricar l'Audi A1 a Martorell", ha afirmat Waltl, que ha afegit que d'aquesta manera potenciaran "sinèrgies" i fusionaran "competències addicionals" dins el Grup Volkswagen.

El president del Comitè Executiu de Seat, Luca de Meo, ha volgut agrair la "plena confiança" dipositada per Audi i pel Grup Volkswagen a Seat i a la planta de Martorell. "La producció de l'A1 és una magnífica notícia i ens aportarà més volum i més ingressos en els propers anys", ha assegurat De Meo. Per la seva banda, el vicepresident de producció de Seat, Andreas Tostmann, ha declarat que l'adjudicació de l'Audi A1 és un reconeixement a l'"excel·lent" treball realitzat per l'equip de Seat a Martorell en la producció del Q3 durant els últims anys. "Estem molt satisfets amb l'adjudicació d'aquest nou model, que es produirà amb els màxims estàndards de qualitat que defineixen Martorell", ha sentenciat.