Amb l'inici de 2016, el Cotxe de l'Any dels Lectors comença un nou camí. Per catorzè any consecutiu, aquest guardó instituït per Editorial Prensa Ibérica, grup al qual pertany el Setmanari de l'Alt EMPORDÀ, i La Vanguardia torna a l'actualitat del món del motor amb l'objectiu de reforçar la seva proposta de participació adreçada als usuaris.

Els Premis Cotxe de l'Any dels Lectors es recolzen de nou a la pàgina web www.mejorcoche.epi.es, com a punt de trobada per a tots els participants. Un portal en el qual, mes a mes, aniran apareixent les últimes novetats que conformaran la llista de candidats a entrar a la definitiva votació final. D'aquesta manera, els lectors podran conèixer mensualment a través dels diversos suplements de motor dels diaris que componen el grup Editorial Prensa Ibérica i La Vanguardia, i de l'esmentada web, els últims models que han arribat al sector, i decantar-se per les seves favorits.

Primers aspirants

En aquesta primera votació mensual tres nous vehicles presenten la seva candidatura al Cotxe de l'Any dels Lectors. Un recull d'automòbils que en aquesta ocasió mostra tres propostes clarament diferenciades dins d'un mateix segment com és el de les berlines. D'una banda, Fiat desembarca a aquesta estrena del Cotxe de l'Any dels Lectors en 2016 amb el Tipo, la seva nova alternativa compacta de tres volums desenvolupada com a "producte global" per a la marca italiana. Així mateix, Renault entra en la lluita pel premi amb un producte que se situa al capdamunt de la seva gamma com és el nou Talismà. Subaru completa el triplet inicial d'aspirants amb el Levorg, una berlina de configuració familiar i marcat tall esportiu.

Uns models que entren de ple en la lluita per obtenir la distinció de "Cotxe de l'Any dels Lectors" aconseguida en anteriors edicions pels Audi A8, Q5 i Q3, BMW Sèrie 5, Alfa Romeo 159, Citroën C4, Volvo V40, Peugeot 308Seat Eivissa, Opel Meriva i Astra i Ford Mondeo, aquests dos últims guanyadors del premi en dues ocasions.