La venda de cotxes aquest 28 de desembre ja ha superat el milió d´unitats en l´acumulat de l´any, quan encara queda l´última setmana de l´any de concessionaris oberts al públic, segons dades facilitades per l'Associació Espanyola de Fabricants d'Automòbils i Camions (Anfac). L´objectiu per aquest any de la patronal és comercialitzar a l´estat espanyol 1,035 milions de vehicles turismes i superar d´aquesta manera la xifra mítica d´un milió d´unitats que no es superava des de l´any 2008, just al començament de la crisi. El ritme de vendes aquest mes de desembre manté un creixement del 10% en relació amb les vendes de l´any passat i en l´acumulat de l´any l´increment de les vendes se situa en el 21%.

Un portaveu d´Anfac ha destacat que quan encara queda una setmana per tancar l´exercici econòmic del 2015, les vendes de turismes ja han revistat el milió d´unitats en l´acumulat de l´any, una xifra que no es donava des de l´any 2008.

En el mercat espanyol, les vendes acumulades els onze primers mesos de l'any s'enfilaven fins a les 945.623 unitats, la millor xifra dels últims 4 anys i una xifra de vendes que superava en un 20,9% les vendes dels primers onze mesos de l'any passat.

Anfac va destacar que amb aquest acumulat fins el mes de novembre es compliria sens dubte l'objectiu que s´havia marcat d'arribar a un milió de vendes de vehicles turismes en el mercat espanyol al tancar l'exercici del 2015.

La patronal dels fabricants d'automòbils amb plantes de producció a l'estat espanyol destaca que el recent anunci del govern espanyol d'allargar fins el 2016 el romanent del Pla Pive-8 ''donarà un impuls al mercat de turismes en la primera part de l'any i ajudarà a mantenir l'activitat en el sector''.

A més del pla PIVE 8 destinat a particulars, la reactivació de l´economia està ajudant a la compra activa de les empreses que aprofiten el bon moment de l´economia per renovar les seves flotes, cosa que es tradueix amb un increment de les vendes.