Autopòdium, concessionari oficial de les marques del grup Volkswagen, ha participat aquest diumenge en la presentació oficial de la nova empresa Nice Empordà amb una aportació destacada, el nou Audi A4. Els assistents a la festa de La Farinera, a Pont de Molins, han tingut l'ocasió de poder admirar aquest vehicle elegant de gamma alta que suposa un pas més d'Audi en aquest segment.

Els Audi A4 i Audi A4 Avant de nova generació són una síntesi fascinant de tecnologia i estètica. Tota la tecnologia a la família de models de més venda de la marca s'ha desenvolupat de nou, de manera que torna a constituir-se en la referència del segment. Durant les tasques de desenvolupament, es va situar la prioritat més gran a la reducció d'emissions de CO2. Totes les tecnologies es van orientar a reduir les resistències a l'avançada. Un bon exemple és l'aerodinàmica: l'Audi A4 té el millor coeficient de penetració aerodinàmica en la seva classe, amb 0.23.

Emissions baixes

Els nous models tenen també emissions de CO2 impressionantment baixes, de 95 grams per quilòmetre per l'A4 2.0 TDI ultra de 150 CV (110 kW), mentre que l'A4 Avant 2.0 TDI ultra emet 99 grams de CO2 per km. El nou motor 2.0 TFSI de 190 CV (140 kW) emet la increïble xifra de 109 g / km a l'A4 ultra i 114 g / km al A4 Avant ultra. Els motors més potents són dos TDI de sis cilindres amb fins 272 CV (200 kW).

Els sistemes d'assistència a la conducció i infotainment són d'alta tecnologia i màxima qualitat. Una nova generació de motors TFSI de quatre cilindres amb mètodes de combustió de nou desenvolupament estableix referències en matèria de consum de combustible, emissions i prestacions per a motors tetracilíndrics de gasolina.

Amb una longitud de 4,73 metres i una distància entre eixos de 2,82 metres, els nous Audi A4 i A4 Avant mostren una imatge d'aplom sobre l'asfalt. Una línia horitzontal prominent en el frontal i la part posterior subratlla l'amplada del cotxe.

El disseny fluid amb línies precises comunica l'elegància esportiva de la marca. La graella Singleframe és ampla i baixa; els fars opcionals amb tecnologies LED i Matrix LED (incloent-hi intermitents dinàmics seqüencials) fan de la tecnologia un segell visual.

Fins a 120 quilos més lleuger

Comparat amb el model anterior, les dimensions exteriors i interiors del cotxe han crescut, però el seu pes s'ha reduït significativament, fins a 120 quilograms, depenent de la versió mecànica.

La carrosseria del nou model és una de les més lleugeres del segment, gràcies a una intel·ligent combinació de materials i a la construcció lleugera d'Audi.

L'Audi A4 és també líder de la seva classe en matèria de confort sonor a l'habitacle. Tots els ocupants disposen d'un espai generós; les línies suaus emfatitzen l'amplada de l'interior.

Colors i materials segueixen un nou concepte, permetent als clients una llibertat de personalització encara més gran.