El premi 'Cotxe de l'Any dels Lectors 2016' d'Editorial Prensa Ibérica i La Vanguardia ja té els seus sis candidats. Una selecció de models que s'ha tancat amb la finalització de la darrera de les votacions mensuals feta a travès de la plana web www.mejorcoche.epi.es, l'autèntic punt de trobada per a tots els participants. En aquest portal han aparegut al llarg de tot l'any les últimes novetats que s'han incorporat al sector de l'automòbil per conformar una àmplia llista composta per un total de 30 aspirants.

Una informació que els lectors també han pogut conèixer a través dels diversos suplements de motor dels diaris que composen el grup Editorial Prensa Ibérica, entre ells, el Setmanari de l'Alt EMPORDÀ, i La Vanguardia, estant al dia dels models que han arribat al mercat i decantar-se pels seus favorits al premi. A aquest procés inicial li ha seguit la selecció, per part dels coordinadors dels suplements i de les pàgines especialitzades d'automoció dels mitjans participants, els quals han escollit els finalistes d'aquesta catorzena edició: Fiat 500X, Volvo XC90, Mazda CX-3, Renault Kadjar, Hyundai Tucson i Opel Astra.

Engrandir el palmarés

D'aquesta manera, aquests sis vehicles entren de ple en la lluita per obtenir la distinció de 'Cotxe de l'Any dels Lectors 2016' , aconseguida en anteriors edicions per models com els Audi A8, Q5 i Q3, BMW Serie 5, Alfa Romeo 159, Citroën C4, Seat Ibiza, Opel Astra i Meriva, Volvo V40, Peugeot 308 i Ford Mondeo, aquest darrer, seleccionat en dues ocasions.

A partir d'ara el funcionament és el següent: fins el proper 15 de desembre es podrà participar en la darrera votacicó de la qual en sortirà el Cotxe de l'Any dels Lectors 2016. Des del passat diumenge 1 de novembre, la plana del 'Cotxe de l'Any 2016' registra els primers vots que determinaran quin model passarà a engrandir la llista de guanyadors d'aquest consolidat guardó. Una participació, la dels usuaris, que tornarà a ser compensada amb la celebració de nous sortejos de vals per a la xarxa oficial de Bosch Car Service.

El vencedor d'aquesta edició prendrà el relleu en el palmarés del Ford Mondeo, el vehicle premiat en el Cotxe de l'Any dels Lectors 2015. Es dóna la circumstància que aquest model ja havia aconseguit la victòria el 2008. Era la primera vegada que passava un fenòmen com aquest, en què la nova generació d'un cotxe ja premiat es feia novament amb la prestigiosa distinció d'Editorial Prensa Ibérica i La Vanguardia.

El guanyador es coneixerà quan es tanqui el període de votacions el proper 15 de desembre i, posteriorment, es celebrarà ja a principis de l'any que ve l'entrega del guardó en una gala que reuneix tot el sector del món del motor.