La desè vuitena i última ronda de la temporada al Campionat del Món de MotoGP ™, celebrada aquest diumenge al traçat Ricardo Tormo, ha finalitzat amb la victòria de Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha MotoGP). Els pilots de Repsol Honda, Marc Márquez i Dani Pedrosa, l'acompanyaven al podi.

Així, Lorenzo es feia amb el campionat del món de MotoGP ™ amb cinc punts d'avantatge sobre Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP), que finalitzava quart.

Pol Espargaró (Monster Yamaha Tech 3) i Bradley Smith (Monster Yamaha Tech 3) els seguien a continuació, tancant la llista dels deu primers Andrea Dovizioso (Ducati Team), Aleix Espargaró (Team Suzuki Ecstar MotoGP) i Danilo Petrucci (Octo Pramac Racing).

A la sortida Lorenzo prenia la davantera seguit de Pedrosa i Márquez, alhora que Rossi marxava quinzè a la primera volta.

Després de tres voltes, Iannone patia una caiguda i Rossi ja marxava novè. Al capdavant de carrera, Lorenzo seguia líder amb Márquez i Pedrosa a la seva roda.

Disputades sis de les 30 voltes, Lorenzo seguia primer amb Márquez a la seva roda i Pedrosa perdent terreny a gairebé un segon del líder, mentre Rossi havia superat ja Smith i Petrucci per ser setè.

En la volta 13, Rossi donava compte de Dovizioso per situar-se quart, encara que ja a ni més ni menys que 11 segons de Pedrosa, tercer.

A menys de cinc voltes per al final Márquez amenaçava la primera posició de Lorenzo, mentre Pedrosa augmentava el seu ritme, però sense possibilitat ja de contactar amb els dos primer. Rossi seguia rodant quart a més de deu segon de Pedrosa, amb la qual cosa el títol semblava pràcticament estar en poder de Lorenzo.

Márquez seria incapaç de llançar el seu atac sobre Lorenzo en l'última volta amb Pedrosa a la seva roda, bestiar Lorenzo la carrera i així el títol.

Entre la resta dels pilots espanyols Maverick Viñales (Team Suzuki Ecstar MotoGP) acabava onzè, Álvaro Bautista (Aprilia Racing Team Gresini) dècim quart, Héctor Barberá (Avintia Racing) i Toni Elías (Forward Racing) vintè.

La classificació del campionat finalitza amb Lorenzo com a campió amb 330 punts, seguit de Rossi amb 325 punts i Márquez amb 242.

La propera temporada del Campionat del Món de MotoGP ™ es disputarà començarà el 20 de març de 2016 a el Gran Premi de Qatar, Circuit Internacional de Losail.