Segons els sindicats

Seat vol reduir costos en 100 MEUR l'any i preveu prescindir dels treballadors temporals

A finals de novembre deixarien l'empresa 90 empleats provinents d'ETT d'un total de 440 que podrien seguir les mateixes passes en els pròxims mesos

28.10.2015 | 18:21
Línia de muntatge del Seat León

La direcció de Seat ha comunicat aquest dimecres als sindicats que a finals de novembre no té intenció de renovar un grup de 90 treballadors temporals provinents d'ETT que des de l'estiu cobrien les suplències per vacances de la línia de fabricació de l'Audi Q3. En total l'empresa té contractats 440 eventuals i els sindicats sospiten que els 350 treballadors restants acabin també fora de Seat a mesura que vencin els contractes. Aquesta seria una de les línies per les que apostaria la companyia per dur a terme un pla de reestructuració que preveu reduir anualment 100 milions d'euros de costos, segons informen fonts sindicals. Des del comitè d'intercentres asseguren que la mesura és "precipitada".

La mesura l'ha comunicada la direcció als representants dels treballadors a primera hora d'aquest dimecres, en una reunió molt tensa, segons han explicat alguns dels líder sindicals que hi han participat. Feia mesos que els sindicats reclamaven "aclarir" la situació d'un gruix important de treballadors temporals i havien posat sobre la taula la possibilitat que passessin a formar part de la plantilla de Seat.

La resposta, però, ha estat exactament la contrària. Almenys el primer grup, que acaba contracte a finals de novembre, no renovarà. Es tracta de 90 treballadors vinculats a la construcció del Q3, d'un total de 440 temporals que té l'empresa. La resta també són majoritàriament de la línia de producció d'aquest model d'Audi, tot i que també hi ha dos grups més petits de les línies de l'Ibiza i el Leon.

Els 350 contractes restants vencen entre desembre de 2015 i juny de 2016 i la sospita dels sindicats, tot i que l'empresa no ho hauria confirmat, és que es vagi prescindint gradualment de tots aquests treballadors. La decisió definitiva, però, és prendrà cas per cas a mida que s'aproximi a data de venciment de cada grup de treballadors.

Fonts sindicals asseguren que la mesura no té "cap lògica" des del punt de vista de la producció i recorden que mentre es prescindeix de 90 treballadors del Q3 al novembre, l'empresa ha habilitat quatre jornades extraordinàries de treball per al mes de desembre en aquesta mateixa línia de producció.

Els sindicats reclamen a Seat que reconsideri el seu pla d'estalvi i asseguren que "encara és aviat" per avaluar l'impacte de la crisi de les emissions sobre les vendes. Des del comitè d'intercentres adverteixen que no permetran que Seat contracti nous treballadors temporals per atendre les necessitats de producció i reclama que si aquestes necessitats existeixen, es consolidin en plantilla els actuals eventuals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema