El president de Volkswagen, Matthias Müller, ha advertit aquest dimecres que serà "implacable en castigar els responsables" de la manipulació d´11.000 vehicles dièsel del grup perquè semblés que emetien menys gasos contaminants. En una trucada telefònica amb accionistes i inversors, Müller ha demanat disculpes i s´ha compromès a "recuperar la confiança" d´accionistes, clients i legisladors. "Portarà temps i accions decisives", ha dit Müller, que també ha demanat "paciència" per completar les investigacions. Volkswagen dedicarà 6.700 milions d´euros a recuperar i arreglar els cotxes afectats, però desconeix el cost total de l´escàndol, perquè no sap quines multes ni compensacions podria haver de pagar.

La xifra dels 6.700 milions, ha explicat Frank Witter, cap financer de Volkswagen és una "primera provisió" que inclou "totes les activitats relacionades amb arreglar els cotxes". "No s´inclouen multes ni tampoc compensacions pels clients", ha assegurat Witter, que considera que els costos de l´escàndol seran "enormes, però assumibles" pel grup.

El president Matthias Müller ha assegurat que "Volkswagen té una base forta i sortirà d´aquesta crisi encara més fort". "Aquests temps són difícils i suposen grans reptes, però també una oportunitat de reformar sistemàticament el nostre grup", ha dit.

El nou president de Volkswagen ha explicat que el grup vol ser "més descentralitzat". "Les marques i les regions seran significativament més independents" de la seu central, ha pronosticat. "Una companyia d´aquesta complexitat no es pot basar en els principis d´ahir, per molt èxit que portessin", ha assegurat Müller, remarcant la necessitat de "descentralitzar l´estructura i el model de gestió", donant més pes de decisió independent a les marques, com SEAT o Audi. Müller ha advertit que els canvis "no es faran de la nit al dia", però ha indicat que es podran començar a principis de l´any vinent.