Vuit anys després del seu llançament i 1,5 milions d'unitats venudes, ara el testimoni és recollit pel nou 500. Realitzat pel Centre Stile Fiat, el vehicle presenta un disseny, exterior i interior renovat. Les seves dimensions no han augmentat, però ofereix continguts més amplis en termes de tecnologia, motors i possibilitat de personalització: solament d'aquesta manera la icona pot seguir evolucionant, perfeccionant els seus trets.

Motors lògics i eficients

Impulsen al nou 500 una àmplia gamma de motors amb prestacions brillants, però amb consums reduïts i encara més respectuosos amb el medi ambient, com demostra l'homologació Euro 6. Combinats amb canvis mecànics de 5 o 6 velocitats o el canvi robotitzat Dualogic, els motors disponibles al mercat espanyol són: l'1.2 8v de 69 CV, el bicilíndric 0.9 TwinAir de 105 CV, l'1.2 8v 69 CV

EasyPower (GLP/gasolina) i el turbodièsel 1.3 MultiJet de 95 CV (disponible a partir del desembre del 2015). Aquest motor dièsel representa tot el millor que l'enginyeria pot presentar avui en el camp dels petits turbodièsel: emet tan sol 89 grams de CO2 per quilòmetre i compleix la normativa Euro 6, i no obstant això garanteix prestacions d'absoluta rellevància. Accelera de 0 a 100 km/h en només 10,7" i la velocitat màxima és de 180 km/h. També el consum homologat resulta més baix i més ecològic: en el cicle mixt, necessita 3,4 litres de gasoil cada 100 quilòmetres.

Disseny exterior

El nou 500 segueix sent compacte: mesura 357 centímetres de llarg, 163 d'ample, 149 d'alt i la seva distància entre eixos és de 230 centímetres. El disseny del frontal i de la part posterior ha canviat, sense deixar de ser fidel a la seva disseny original.

La referència històrica més evident es veu en la combinació dels fars superiors amb els inferiors, que aprofiten la tecnologia led per als llums diürns i el grup «bigotera i logo». Ara els fars superiors utilitzen un innovador mòdul poliel·líptic i asseguren una visibilitat nocturna més nítida, per a més seguretat.

El capó ha conservat la seva forma envolvent i es plega als laterals: un element típic de l'estil 500. Caracteritzat per una forma agradable, el vehicle disposa d'una destacada lluminositat lateral, volades mínimes a les rodes i un capó molt curt. A més, la línia de cintura s'inclina lleugerament cap a la part davantera i es millora la seva robustesa. La part posterior es distingeix per una gran manilla perfilada i cromada que és una reminiscència del portallums de la matrícula del primer Fiat 500. Hi ha disponibles llantes d'aliatge amb un nou disseny de 15" i 16", també diamantades. L'oferta de colors inclou 13 tons de carrosseria (set colors sòlids, un tricapa i cinc metal·litzats) entre els quals cal destacar els nous vermell corall i bordeus òpera.

La «Segona pell»

El Fiat 500 ofereix una nova gran oportunitat que sorprendrà tothom i estimularà la imaginació. Es diu «Segona pell» i es tracta d´una personalització exclusiva que permet plasmar el propi caràcter a la carrosseria amb estil i elegància. El client pot triar una caracterització més lleugera (Small), en la línia de cintura i que juga amb un motiu geomètric denominat Ethnic, mentre que la solució Medium, que inclou muntants i sostre i, en alguns casos, capó i porta del darrere, inclou quatre possibilitats: el sofisticat motiu escocès Lord, la decoració pop del Comics (en combinació amb les noves carrosseries bicolor), el look fresc i estiuenc del Navy i l'estil mimètic i fashion del Camouflage.

L´interior

Els interiors també són completament nous, començant pel disseny del quadre de comandament, que ara pot integrar l'innovador sistema d´infoentreteniment Uconnect amb pantalla de 5", tàctil en la versió Lounge, que assegura una gran visibilitat i s'integra en un quadre de comandament. El quadre d'instruments es caracteritza per uns instruments analògics de cercles concèntrics que proporcionen tota la informació necessària per al conductor d'un sol cop d'ull: la velocitat s'indica en la corona més exterior, sota està el comptarevolucions. Al centre, la informació de l'ordinador de bord, amb l'indicador de combustible i de la temperatura del líquid de refrigeració en digital. Esment a part mereix la innovadora pantalla digital TFT de 7", disponible com a opcional, realitzada en col·laboració amb Magneti Marelli, grup internacional fabricant de sistemes i components d'alta tecnologia per a vehicles. Nous cromats que resulten agradable al tacte i a la vista, i multitud de solucions pràctiques: els compartiments portaobjectes, per exemple, són nombrosos i estan ben situats, i els comandaments en el volant són de sèrie en totes les versions, com l'aire condicionat i les sortides de ventilació, redissenyades.

La tapisseria està disponible en nou combinacions diferents. L'ergonomia dels seients assegura el confort. El seient posterior ofereix una habitabilitat excel·lent per a dues persones. Finalment, però no menys important, el maleter és generós: 185 litres que poden transformar-se en 550 litres si s´abat el respatller posterior. A més, el Nou 500 té un llindar baix per facilitar la càrrega dels objectes.

El Nou 500 Lounge brinda de sèrie Uconnect™ 5" Ràdio LIVE amb pantalla tàctil, l'última novetat en infoentreteniment, que ofereix una gran varietat de funcions, començant pels serveis Uconnect™ LIVE brindats de sèrie durant cinc anys, a més de la disponibilitat del sistema mans lliures amb tecnologia Bluetooth i reconeixement de veu, i de moltes altres opcions de música, a més de la ràdio FM/AM. De fet, el conductor pot connectar els seus dispositius multimèdia mitjançant el port USB o el connector auxiliar de 3,5 mm (jack) o també pot escoltar música en streaming via Bluetooth mitjançant smartphones compatibles. La gamma del nou Fiat 500 al mercat espanyol arrencarà amb la versió 1.2 8v 69 CV POP per un preu des de 8.600 euros i es tanca amb el 0.9 Turbo Twinair 105 CV Lounge per un preu des de 12.450 euros (en tots dos casos s'inclou Pla PIVE i Superfinançament amb FCA Capital).