El grup Volkswagen cridarà a revisió 8,5 milions de vehicles a tota la Unió Europea afectats per l'escàndol del trucatge de les emissions en els motors dièsel. Així ho ha anunciat el grup a través d'un comunicat després que les autoritats alemanyes hagin exigit a Volkswagen que revisi de manera obligatòria tots els vehicles afectats a Alemanya, un total de 2,4 milions. Tal com va informar la pròpia empresa, a l'estat espanyol n'hi ha 683.626 d'equipats amb motors EA 189 i que per tant podrien haver estat modificats a través de programació informàtica. Segons exposa l'empresa al comunicat, les revisions començaran al gener i no suposaran cap cost addicional per als propietaris.

L'oficina federal de vehicles a motor alemanya (BKA) ha refusat la solució que va proposar la setmana passada el fabricant automobilístic de deixar les reparacions a la voluntat dels propietaris, de manera que ha imposat que les revisions siguin obligatòries a Alemanya. Un cop presa aquesta resolució governamental, la companyia ha decidit fer-la extensiva a tots els vehicles afectats de l'Europa dels 28.

Volkswagen assegura que contactarà els clients per informar-los de manera directa sobre el seu vehicle. A més, cada usuari pot visitar la pàgina web on del grup i introduir-hi el número de xassís per veure si el seu vehicle està entre els afectats.

Les mesures que es duran a terme per arranjar els cotxes que resultin tenir les emissions trucades s'estan elaborant i es desenvoluparan d'acord amb les autoritats responsables, segons resa el comunicat. La companyia informarà sobre aquestes mesures als propietaris dels cotxes afectats "en les properes setmanes o mesos".

De la xifra total de vehicles afectats a Espanya que el grup Volkwsagen va fer pública a finals de setembre, 257.479 vehicles corresponen a la marca Volkswagen en la seva divisió de turismes i 20.187 a la de vehicles comercials. També hi ha 221.783 Seat, 147.095 Audi i 37.082 Skoda.