El grup Volkswagen ha posat en marxa aquest dissabte una eina a la seva pàgina web en la qual els clients poden comprovar si el motor del seu cotxe està manipulat. Aquest servei només està disponible a través de l'ordinador, no des d'un telèfon intel·ligent (smartphone), i no funciona per a les seves filials (Seat, Audi o Skoda). Aquesta eina 'on line', que en principi s'havia de posar en marxa la setmana que ve, s'ha habilitat aquest dissabte a la tarda, després del col·lapse que ha patit el telèfon gratuït per als afectats pels motors dièsel trucats. Per saber si un vehicle està afectat per aquest cas, els usuaris han d'introduir el número de bastidor del cotxe.

El telèfon gratuït, 900 180 361, ha començat a prestar servei a les nou d'aquest matí i ha estat col·lapsat durant hores per l'allau de trucades rebudes.

Paral·lelament, el consorci alemany també ha anunciat la seva intenció de posar-se en contacte individualment amb els afectats per informar-los dels passos a seguir.

En un comunicat, el grup automobilístic remarca que els vehicles afectats pel frau són "tècnicament segurs i aptes per a la circulació".